Nutriční hodnoty (Dort s karamelovým přelivem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 28 768 kJ / 6 876 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,78 g |
| Tuky | 278,13 g |
| – nasycené | 132,00 g |
| – nenasycené | 132,48 g |
| –– mononenasycené | 107,04 g |
| –– polynenasycené | 25,44 g |
| ––– omega 3 | 6,07 g |
| Vláknina | 26,27 g |
| Cholesterol | 1,36 g |
| Sodík | 660 mg |
| Sůl | 2,09 g |
| Sacharidy | 984,71 g |
| – cukry | 663,04 g |
| ––– laktóza | 25,49 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 hrnku 1,5 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 375 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 187.5 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 187.5 ml |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku oleje | Olej řepkový | 62.5 ml |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 lžička 1 lžička skořice | Skořice ceylonská | 8 g |
| 2 lžičky 2 lžičky kakaa | Kakao prášek | 6 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 3 3 pevná jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku cukru | Cukr bílý | 62.5 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku vody | Voda | 125 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g |
| 6 lžic 6 lžic cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku krystalového cukru | Cukr bílý | 187.5 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku smetany | Smetana kravská sladká 12% | 62.5 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce rumu | Rum | 17 ml |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku vody | Voda | 62.5 ml |