Nutriční hodnoty (Zelný salát s jogurtem a mrkví)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 938 kJ / 941 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 14,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 89,50 g |
| – nasycené | 16,62 g |
| – nenasycené | 65,71 g |
| –– mononenasycené | 20,41 g |
| –– polynenasycené | 45,30 g |
| ––– omega 3 | 1,04 g |
| Vláknina | 1,45 g |
| Cholesterol | 160 mg |
| Sodík | 980 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 15,90 g |
| – cukry | 14,40 g |
| ––– laktóza | 12,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 menší hlávky zelí | Zelí bílé čerstvé | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 200-400 g 200-400 g selského jogurtu | Jogurt kravský bílý 3,5% | 300 ml |
| 100 g 100 g majonézy | Majonéza | 100 g |
| plnotučné mléko | Mléko kravské plnotučné 3,5% | |
| cukr moučka | Cukr bílý | |
| sůl | Sůl mořská |