Nutriční hodnoty (Zapečené brambory se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 040 kJ / 1 922 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,04 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 22,86 g |
| Tuky | 120,68 g |
| – nasycené | 46,51 g |
| – nenasycené | 69,51 g |
| –– mononenasycené | 58,93 g |
| –– polynenasycené | 10,58 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 31,50 g |
| Cholesterol | 329 mg |
| Sodík | 3,55 g |
| Sůl | 8,41 g |
| Sacharidy | 160,46 g |
| – cukry | 16,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g brambor uvařených ve slupce | Brambor zimní | 800 g |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 1 1 smetana ke šlehání 31-33 % | Smetana kravská sladká 30% | |
| 200 g 200 g strouhaného sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 27.5 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 lžíce 1 lžíce bazalky | Bazalka čerstvá | 15 g |
| 1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| 1-3 lžíce 1-3 lžíce sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | 30 ml |