Nutriční hodnoty (Červené zelí na víně dušené s jablkem a křenem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 234 kJ / 1 251 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,60 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 16,88 g |
| Tuky | 32,42 g |
| – nasycené | 15,21 g |
| – nenasycené | 16,50 g |
| –– mononenasycené | 12,27 g |
| –– polynenasycené | 4,23 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 30,62 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 13,31 g |
| Sůl | 32,00 g |
| Sacharidy | 145,20 g |
| – cukry | 117,02 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 900 g 900 g hlávkového červeného zelí (1 malá hlávka) | Zelí červené čerstvé | 900 g |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 velké kyselejší jablko | Jablko čerstvé | 150 g |
| 1 1 velká brambora (nebo 2 menší) | Brambor zimní | 50 g |
| 3 lžíce 3 lžíce nastrouhaného křenu | Křen čerstvý | 45 g |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 400 ml 400 ml červeného vína | Víno červené suché | 400 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g |
| 2 lžíce 2 lžíce octa | Ocet lihový | 30 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 24 g |
| horká voda (dle potřeby) | Voda |