Nutriční hodnoty (Domaci houbove ravioli s pecenou omackou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 8 201 kJ / 1 960 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 84,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,15 g |
| Tuky | 73,22 g |
| – nasycené | 19,55 g |
| – nenasycené | 45,17 g |
| –– mononenasycené | 35,78 g |
| –– polynenasycené | 9,39 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 35,26 g |
| Cholesterol | 841 mg |
| Sodík | 2,01 g |
| Sůl | 4,71 g |
| Sacharidy | 225,00 g |
| – cukry | 51,16 g |
| ––– laktóza | 2,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 vejce na potírání | Vejce slepičí | 70 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| trochu trochu vody (podle potřeby) | Voda | |
| 200 g 200 g čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 100 g 100 g pórku | Pórek čerstvý | 100 g |
| 80 g 80 g mozzarelly | Mozzarella kravská | 80 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 4 4 velká rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| kousek kousek řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| kousek kousek bulvy fenyklu | Fenykl hlíza | |
| 1/2 1/2 červeného paprikového lusku | Paprika bílá čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička tymiánu | Tymián sušený | 5 g |
| 1 lžíce 1 lžíce balsamikového octa | Ocet balsamikový bílý | 20 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 300-350 g 300-350 g rajčat ve vlastni šťávě | Rajče červené sterilované | 325 g |
| 6 6 černých oliv | Olivy čerstvé zralé | |
| 1 lžička 1 lžička kapary | Kapary | 5 g |
| hrst hrst čerstvé bazalky | Bazalka čerstvá | |
| třtinový cukr (nebo klasický cukr) | Cukr třtinový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |