Tvarohová bábovka

www.toprecepty.cz Kuchař:

Moučníky , Bábovky 100 názorů

537
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Suroviny

1/2 Hery
4 vejce
200 g cukru
1 tvaroh
2 lžíce rumu
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
50 g rozinek
Recept si zatím oblíbilo 37 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Heru utřeme se žloutky a cukrem. Přidáme tvaroh a rum a pořádně promícháme. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a rozinky. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

  2. Vlijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme prvních 10 minut na 200°C, poté ztlumíme na 180°C a pomalu dopečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 554 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tvarohová bábovka

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Právě jsem jí dopekla a je ÚŽASNÁ. Nadýchaná,vláčná-pekla se 40minut.Vše přesně podle receptu. :-K

    Odpovědět

  • Kreatura Kreatura(neregistrovaná)

    Jestě dodám, že jsem také použila máslo, na vymazání zlatou hanu a smes ph mpuky s trošičkou stroihanky.
    Pekla se fakt dlooooouho, ale zas jsem pekla na menší teplotu s horkovzduchem... vyklepla se prakticky sama ještě před položením talíře, a fakt lituju, že nemůžu vyfotit i tu vůni... :-8

    Odpovědět

  • Kreatura Kreatura(neregistrovaná)

    Tak jsem zvědavá. Moc nepeču (spíš skoro vůbec - výjimečně), minulý týden jsem díky zdejším receptům s pár úpravami pekla "bubla"ninu (2,5letý příšerák si název upravil :-8 a povedla se, dneska zkouším svojí snad i první bábovku. Vynechala jsem rum (nebyl doma), přidala jsem nastrouhanou mandarinkovou kůru a šťávu z půlky mandarinky, nasekanou čokoládu, použila tvaroh z vaničky a zlehka zakápla mandlovým aroma. Trochu se bojím, aby té čokošky nebylo moc (pečená věc se pak vlastní vahou hroutí... 8-( ), tak snad... když se povede, přidám fotku ;-)

    Odpovědět

  • Lída Lída(neregistrovaná)

    Tak jsem dnes upekla tuto bábovku a musím říct, že je výborná. :yes: Dala jsem 50g hladké mouky a 200g polohrubé. Tvaroh polotučny z vaničky a místo hery, mnou oblíbenější máslo. Pekla jsem asi hodinu v kameninové forme. Bábovka je krásně žluťoučká a vláčná. Zkusím tento recept i na velikon. beránka. :-)

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    hosta: Takže i když mi na špejli nic nezůstávalo a buchta se zdála být dopečená, tak v podstatě kvůli tvarohu ,,dopečená" není a potřebuje delší dobu v troubě? Chvilku si dám oraz a příští týden bych to teda zkusila píct delší dobu při míň stupních.Snad se už povede :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    casino: Asi tak nějak to bude - termín "pomalu dopečeme" je velmi pofiderní. Doporučuju žádných 200 st., ale na 170 minimálně 45-50 minut, přikryj když začne hnědnout pečícím papírem či alobalem. Buchty s tvarohem potřebují delší dobu pečení. Pokud máš kameninovou formu, může být doba pečení ještě delší. Špejle se neobávej.

    Odpovědět

  • casino casino

    Pavla:
    No, vypadá to na nedopečenou buchtu: možná nízká teplota (zkuste zkontrolovat, příp. překalibrovat termostat), možná krátká doba pečení...

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Pavla: Vyber Heru z chladničky a nechaj pri izbovej teplote, aby nebola studená. Takéto zdrcnutie môže urobiť aj rozdielna teplota tuku a vajec. Studené vajce a studený tuk je trocha rozdiel. Studený tvaroh nevadí, ja to dávam tiež z chladničky. Inak neviem, čím by to mohlo byť, nič tam nie je, čo by to mohlo spôsobiť. Skôr sa zdrcnú buchty, do ktorých ide olej. Držím palce, daj tej bábovke ešte šancu.;-)

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    spagetka:

    tejaja: Hera a tvaroh byl samozřejmě z ledničky,ale to dělám i u jiných buchet a nic se nikdy nestalo.Ale než se vše propracuje,tak hmota stejnak celá zteplá na pokojovou teplotu ne?Jinak všechny bábovky vyklepávám až po vychladnutí. U prvního pokusu jsem bábovku vyndala a nechala vychladnout,ale po chvíli pokles, že ani vychladnout nestačila.U druhého jsem si říkala, že zkusím nechat bábovku vychladnout postupně v zavřené troubě-spadla. Napotřetí jsem nechala bábovku opět v troubě(bála jsem se že s ní přece jen klepnu) a troubu jsem trošku po chvilce pootevřela- spadla. Už fakt nevím co mám dělat jinak :-) Jinak peču velice ráda a často a s tímhle jsem se ještě nesetkala.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Pavla: Môže to byť aj prudkou zmenou teploty. Počas pečenia v kuchyni zavri okno, nevetraj, aby teplota nebola príliš nízka. Rúra ti kuchyňu vyhreje a teplotný rozdiel sa tým zníži. Bábovku nechaj vo forme trocha prechladnúť, až potom ju vyklop.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pavla: Byly suroviny stejné teploty? Byl sníh pořádně vyšlehaný do pevna? Byla trouba vyhřátá?

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Nevím, co dělám špatně,ale bábovka se mi už třikrát zdrcla :-( Postup dělám dle receptu(krupicový cukr,vaničkový tvaroh), troubu neotvírám,špejlí pro jistotu taky nepíchám a při vyndávání s ní neklepnu a stejnak mi vždycky spadne.V troubě je vždycky nadýchaná a po vyndání je s ní amen.Chuťově je naprosto famózní, proto jsem se nedala a zkoušela třikrát,ale bez úspěchu.Nevíte čím by to mohlo být? Nepomohla by třeba soda místo přášku do pečiva?

    Odpovědět

  • Opis Opis(neregistrovaný)

    Vynikající recept, četla jsem i variantu na stejné množství mouky 500 g tvarohu a to mi připadá moc.

    Odpovědět

  • Monika Monika (neregistrovaný)

    Zdravím vás, jaký tvaroh je do bábovky nejlepší? Klasická kostka (jemný) nebo spíše tučnější a např. ve vaničce? Děkuji moc.:-)

    Odpovědět

  • Mikejla Mikejla

    Výborná,nadýchaná jako obláček...:-p
    Neměla jsem 4 vejce,dala jsem jen 2,se sněhem jsem se také nezdržovala...:-8,tvaroh byl z vaničky,místo Hery(nevedu), máslo
    a pravda byl to trochu risk a těsto bylo fakt hutné,takže jsem ho do silikonové nevymazané formy hňáckala lžící,
    ale výsledek mile překvapil mě i mého synka.
    Budu jí muset dát pod zámek,nebo na snídani nic nezbyde.
    Moc díky za recept!:-K:-D

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo