Nutriční hodnoty (Jablečný koláč s mandlovou drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 430 kJ / 3 688 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 47,70 g |
| Tuky | 128,77 g |
| – nasycené | 38,78 g |
| – nenasycené | 81,30 g |
| –– mononenasycené | 56,83 g |
| –– polynenasycené | 24,47 g |
| ––– omega 3 | 4,02 g |
| Vláknina | 25,15 g |
| Cholesterol | 661 mg |
| Sodík | 440 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 545,75 g |
| – cukry | 258,05 g |
| ––– laktóza | 12,65 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 300 g |
| 180 g 180 g cukru krupice | Cukr bílý | 180 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 80 g 80 g mouky | Mouka pšeničná hladká | 80 g |
| 20 g 20 g cukru krupice | Cukr bílý | 20 g |
| 1 1 skořicový cukr | Cukr skořicový | |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 40 g 40 g mandlových lupínků | Mandle loupané | 40 g |
| 2-3 2-3 jablka | Jablko čerstvé | 375 g |