Trdelník z DP

mia2404 Kuchařka: mia2404

Moučníky , Kynuté 21 názorů

Suroviny

Suroviny:
150 ml vlažné mléko
1 vanilkový cukr
7 g droždí
50 g máslo
2 vejce
500 g mouka hladká
2 lžíce cukr krystal
špetka soli
na obalování:
kakao
ořechy
Na potretie pred pečením:
voda
cukr vanilkový
olej
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do DP na program cesto. Po vykysnutí urobíme 2 bochníky a vyvaľkáme cesto hrúbke asi 5 mm.

  2. Narežeme pásiky po dlžke celého cesta, ktoré potom namotáme na plechovky zabalené do alobalu (treba potrieť s olejom).

  3. Pečieme na 185-190°C, kým nebudú upečené dozlata. Po upečení ich potrieme vodou, do ktorej rozpustíme vanilkový cukor a hneď obaľujeme do kakaa, orechov alebo kokosu.

Poznámka

Z jednej dávky vyjde asi 7-8 ks.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 182 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Trdelník z DP

  • mia2404 mia2404(autorka receptu)

    Radka: ostáva iba riešenie : ručne vymiesiť :-)

    Odpovědět

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    a kdyý domaci pekanu nemam :-(

    Odpovědět

  • mia2404 mia2404(autorka receptu)

    barbora:domáca pekáreň= DP

    Odpovědět

  • barbora barbora(neregistrovaná)

    co je DP?:-//

    Odpovědět

  • mia2404 mia2404(autorka receptu)

    senky::-p vyzerajú fakt parádne a dakujem za foto:yes::yes::yes::yes::-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Mňam:-8:-8 po sobotním výletu na Pustevny a koupi obr trdelníku jsem dnes konečně našla odvahu a vyzkoušela:-p Motala jsem část na skleničky od jogurtu namazané máslem a pekla nastojato na horkovzduch 180°C a část na pomáslované plechové trubičky, ale ty jsem pekla naležato. Upečné omastila máslem a obalila ve směsi jemného cukru krupice a skořice. A musím říct, že vynikající:yes::yes::yes: posílám veliké díky, budu se k nim pravidelně vracet, protože trdelníky milujeme;-):-K:-K bodík a foto jako důkaz;-)

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib

    Při teplotě 110°C se začíná z plechovek uvolňovat povrch hlavně vevnitř který se ve vyšších teplotách odpařuje a všechny látky nejsou poživatelné.Ať to jsou plechovky z nápojů nebo konzerv.
    Preferuji skleněné láhve ale tam pozor,sklo je tepelně vodivé peče se i zevnitř (rychleji).
    Recept je skvělý a proti jiným Trdelníkům levnější určitě vyzkouším.:yes::yes::yes:+1bodík

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vypadají dobře:-KHlavně se mi líbí ten nápad s obalem:yes:+14:-)

    Odpovědět

  • mia2404 mia2404(autorka receptu)

    magdalenka: no za pokus to stojí , len ich otáčať nebudem :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    mia2404:na všelijakých trhoch bežne vídať, ako ich namotané na trdlách a posypané orechami alebo kokosom opekajú nad pahrebou, samozrejme otáčajú, určute sa nespáli.

    Odpovědět

  • mia2404 mia2404(autorka receptu)

    magdalenka:dakujem:-), ano robím hned po upečení , ale nabudúce skúsim aj pred upečením , len mám obavy či mi nezhorí počas pečenia orech alebo kokos :-O

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Máš to zas pekné, vidieť, že pre blízkych často vypekáš s láskou a naozaj netradične. :yes:
    Mňa veľmi zaujal tvoj spôsob pečenia na plechovkách. A doteraz som sa stretla s obaľovaním trdelníkov PRED pečením. Ty to robíš PO upečení?

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    Prima recept:-pprima nápad:-O:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Krása, paráda, prima nápad:-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Špica:yes: už dlouho se na trdelníky chystám, ale chyběla odvaha;-) trdel by bylo doma dost:-D:-D ale, vyzkouším, je to oblíbená pochoutka z jarmarků a předvánočního Staromáku:-8;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: trdlo recept recept na trdlo recept trdlo trdelník bez trdla domácí trdlo trdelník recept trdelník foto trdlo na trdelník recept na trdelník trdelník na plechovce trdelník recepty trdlo recept na trdla trdelník z domácí pekárny domácí trdla jak upéct trdlo domácí jogurt recep z dp trdlo trdelniky z dp recept trdla

Zapomněl/a jsem heslo