Trdelník z DP

mia2404 Kuchařka:

Moučníky , Kynuté 21 názorů

519
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Suroviny

Suroviny:
150 ml vlažné mléko
1 vanilkový cukr
7 g droždí
50 g máslo
2 vejce
500 g mouka hladká
2 lžíce cukr krystal
špetka soli
Na obalování:
kakao
ořechy
Na potretie pred pečením:
voda
cukr vanilkový
olej
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do DP na program cesto. Po vykysnutí urobíme 2 bochníky a vyvaľkáme cesto hrúbke asi 5 mm.

  2. Narežeme pásiky po dlžke celého cesta, ktoré potom namotáme na plechovky zabalené do alobalu (treba potrieť s olejom).

  3. Pečieme na 185-190°C, kým nebudú upečené dozlata. Po upečení ich potrieme vodou, do ktorej rozpustíme vanilkový cukor a hneď obaľujeme do kakaa, orechov alebo kokosu.

Poznámka

Z jednej dávky vyjde asi 7-8 ks.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 179 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Trdelník z DP

  • mia2404 mia2404(autorka receptu)

    Radka: ostáva iba riešenie : ručne vymiesiť :-)

    Odpovědět

  • Radka Radka(neregistrovaná)

    a kdyý domaci pekanu nemam :-(

    Odpovědět

  • mia2404 mia2404(autorka receptu)

    barbora:domáca pekáreň= DP

    Odpovědět

  • barbora barbora(neregistrovaná)

    co je DP?:-//

    Odpovědět

  • mia2404 mia2404(autorka receptu)

    senky::-p vyzerajú fakt parádne a dakujem za foto:yes::yes::yes::yes::-)

    Odpovědět

  • senky senky

    Mňam:-8:-8 po sobotním výletu na Pustevny a koupi obr trdelníku jsem dnes konečně našla odvahu a vyzkoušela:-p Motala jsem část na skleničky od jogurtu namazané máslem a pekla nastojato na horkovzduch 180°C a část na pomáslované plechové trubičky, ale ty jsem pekla naležato. Upečné omastila máslem a obalila ve směsi jemného cukru krupice a skořice. A musím říct, že vynikající:yes::yes::yes: posílám veliké díky, budu se k nim pravidelně vracet, protože trdelníky milujeme;-):-K:-K bodík a foto jako důkaz;-)

    Odpovědět

  • fb.lib fb.lib

    Při teplotě 110°C se začíná z plechovek uvolňovat povrch hlavně vevnitř který se ve vyšších teplotách odpařuje a všechny látky nejsou poživatelné.Ať to jsou plechovky z nápojů nebo konzerv.
    Preferuji skleněné láhve ale tam pozor,sklo je tepelně vodivé peče se i zevnitř (rychleji).
    Recept je skvělý a proti jiným Trdelníkům levnější určitě vyzkouším.:yes::yes::yes:+1bodík

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vypadají dobře:-KHlavně se mi líbí ten nápad s obalem:yes:+14:-)

    Odpovědět

  • mia2404 mia2404(autorka receptu)

    magdalenka: no za pokus to stojí , len ich otáčať nebudem :-D

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    mia2404:na všelijakých trhoch bežne vídať, ako ich namotané na trdlách a posypané orechami alebo kokosom opekajú nad pahrebou, samozrejme otáčajú, určute sa nespáli.

    Odpovědět

  • mia2404 mia2404(autorka receptu)

    magdalenka:dakujem:-), ano robím hned po upečení , ale nabudúce skúsim aj pred upečením , len mám obavy či mi nezhorí počas pečenia orech alebo kokos :-O

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Máš to zas pekné, vidieť, že pre blízkych často vypekáš s láskou a naozaj netradične. :yes:
    Mňa veľmi zaujal tvoj spôsob pečenia na plechovkách. A doteraz som sa stretla s obaľovaním trdelníkov PRED pečením. Ty to robíš PO upečení?

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

    Prima recept:-pprima nápad:-O:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Krása, paráda, prima nápad:-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Špica:yes: už dlouho se na trdelníky chystám, ale chyběla odvaha;-) trdel by bylo doma dost:-D:-D ale, vyzkouším, je to oblíbená pochoutka z jarmarků a předvánočního Staromáku:-8;-)

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo