Nutriční hodnoty (Švédský jablkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 471 kJ / 2 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,75 g |
Tuky | 121,12 g |
– nasycené | 69,09 g |
– nenasycené | 44,75 g |
–– mononenasycené | 37,40 g |
–– polynenasycené | 7,35 g |
––– omega 3 | 0,87 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 824 mg |
Sodík | 349 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 349,46 g |
– cukry | 163,46 g |
––– laktóza | 0,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
250 ml 250 ml (180g) hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 250 g |
80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
1 1 kávová lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
5 5 středních jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
3 3 polévkové lžíce cukru | Cukr bílý | |
1 1 kávová lžička skořice | Skořice ceylonská | |
1 1 zakysaná smetana (220 ml) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 marcipán(tyčinka) (100 g) | Marcipán | |
hrst hrst strouhaných mandlových lupínků na posypání | Mandle loupané |