Nutriční hodnoty (Švédský jablkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 11 471 kJ / 2 742 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 18,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,75 g |
| Tuky | 121,12 g |
| – nasycené | 69,09 g |
| – nenasycené | 44,75 g |
| –– mononenasycené | 37,40 g |
| –– polynenasycené | 7,35 g |
| ––– omega 3 | 0,87 g |
| Vláknina | 27,00 g |
| Cholesterol | 824 mg |
| Sodík | 349 mg |
| Sůl | 1,38 g |
| Sacharidy | 349,46 g |
| – cukry | 163,46 g |
| ––– laktóza | 0,96 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 180 g 180 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 180 g |
| 80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
| 1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 5 5 středních jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
| 3 lžíce 3 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 36 g |
| 1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
| 220 ml 220 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 220 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 100 g 100 g marcipánu | Marcipán | 100 g |
| 1 hrst 1 hrst mandlových lupínků (na posypání) | Mandle loupané |