Nutriční hodnoty (Švédský jablkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 11 471 kJ / 2 742 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 18,20 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 31,75 g |
Tuky | 121,12 g |
– nasycené | 69,09 g |
– nenasycené | 44,75 g |
–– mononenasycené | 37,40 g |
–– polynenasycené | 7,35 g |
––– omega 3 | 0,87 g |
Vláknina | 27,00 g |
Cholesterol | 824 mg |
Sodík | 349 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 349,46 g |
– cukry | 163,46 g |
––– laktóza | 0,96 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
180 g 180 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 180 g |
80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
1 lžička 1 lžička kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 5 g |
1/2 1/2 vanilkového cukru | Cukr vanilkový | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
5 5 středních jablek | Jablko čerstvé | 750 g |
3 lžíce 3 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 36 g |
1 lžička 1 lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 5 g |
220 ml 220 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 220 ml |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
100 g 100 g marcipánu | Marcipán | 100 g |
1 hrst 1 hrst mandlových lupínků (na posypání) | Mandle loupané |