Nutriční hodnoty (Jablečný mřížkovaný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 792 kJ / 3 297 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 48,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,66 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,70 g |
| Tuky | 132,00 g |
| – nasycené | 78,41 g |
| – nenasycené | 47,91 g |
| –– mononenasycené | 39,94 g |
| –– polynenasycené | 7,97 g |
| ––– omega 3 | 1,03 g |
| Vláknina | 36,30 g |
| Cholesterol | 616 mg |
| Sodík | 200 mg |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 460,62 g |
| – cukry | 244,12 g |
| ––– laktóza | 1,12 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 130 g 130 g cukru moučka | Cukr bílý | 130 g |
| 140 g 140 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 140 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1/2 1/2 kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
| 7 7 větších jablek | Jablko čerstvé | 1050 g |
| 1 hrst 1 hrst nasekaných mandlí | Mandle loupané | |
| 1 hrst 1 hrst rozinek | Rozinky | 50 g |
| rum (na namočení rozinek) | Rum | |
| vanilkový cukr | Cukr vanilkový |