Nutriční hodnoty (Šunkofleky II)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 6 510 kJ / 1 556 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 35,98 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,98 g |
| Tuky | 51,63 g |
| – nasycené | 21,63 g |
| – nenasycené | 19,66 g |
| –– mononenasycené | 16,20 g |
| –– polynenasycené | 3,45 g |
| ––– omega 3 | 0,55 g |
| Vláknina | 11,45 g |
| Cholesterol | 979 mg |
| Sodík | 439 mg |
| Sůl | 0,94 g |
| Sacharidy | 201,35 g |
| – cukry | 16,80 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1-2 1-2 uzená žebra (podle velikosti) | Vepřová žebra | |
| 250 g 250 g těstovin | Těstoviny pšeničné | 250 g |
| 3-4 3-4 vejce | Vejce slepičí | 245 g |
| 200 ml 200 ml smetany na vaření (nebo mléka) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| nové koření | Nové koření | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| jarní naťová cibulka (lze vynechat popř. nahradit normální osmaženou cibulkou) | Cibulka jarní čerstvá | |
| tuk na vymazání mísy mísy | Margarín |