Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karamelové košíčky

Křehké máslové košíčky, zkaramelizované Salko, čokoláda a mandle - to jsou výborné karamelové košíčky, které se hodí nejen na vánoční stůl. Připravit si je můžete kdykoliv během roku, třeba i jako sladké pohoštění na svatbě.

Hodnocení receptu je 4,9 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 5 min + 2,5 hodiny vaření Salka

65 min (60 min příprava + 5 min tepelná úprava, + 2,5 hodiny vaření Salka)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 078 kJ /
3 365 kcal
Bílkoviny38,07 g
Tuky247,25 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 33 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy243,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem necháme plechovku Salka vařit 2,5 hodiny při mírném varu. Krok 2: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas rozehřejeme na 170 °C. Krok 3: Do mísy prosejeme mouku a moučkový cukr, přidáme vanilkový cukr, žloutky a na malé kousky nakrájené máslo. Vše společně zpracujeme do hladkého těsta. Krok 4: Z těsta odebíráme kousky přibližně stejné velikosti a vmáčkneme do formiček na košíčky, které ukládáme na plech. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do zrůžovění asi 5-8 minut. Ihned po upečení je vyklepneme a necháme vychladnout. Krok 6: Do zkaramelizovaného Salka vmícháme změklé máslo a vyšleháme do hladkého krému. Krok 7: Krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou špičkou a plníme jím hotové košíčky. Dozdobíme čokoládovou polevou a polovinou mandle. Krok 8: Necháme nejlépe do druhého dne v chladu ztuhnout.

TIP: Dokonalá čokoládová poleva

Zveřejněno 16. 12. 2011

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové košíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pX5m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karamelové košíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pX5m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (87)

Ako do prcic urobim aby bol ten krem tuhy? Pomer karamelove salko a maslo som dodrzala ale je to tekute, celu noc to bolo v chlade ;-( uz som niekolko krat robila karamelove recepty a este ani raz som nemala tuhe nic kde je karamel ;-(

tina.ascari: skús dať k tomu ešte kúsok masla. Aspoň ja tento krém robím tak a Salko varím, karamelové Salko nekupujem.

Zobrazit starší odpověď

Vypadají krásně!:yes:<3

Michaela.Koc: No, v mém podání moc krásně nevypadají :-D, ale jsou výborné ;-)

bramburecek:Já jsem teď teprve dorazila k pc, tak nevím, jestli už není pozdě na radu. A stejně, dobrá rada nad zlato. Já to nemohu říct přesně, jak dlouho, prostě musí být jenom jako linecké, což znamená světloučké;-) Musí se to hlídat, každý podle své trouby.

Tak těsto hotové, krém se chladí v ledničce, loni byxly úžasné... Jen letos nevím, jak dlouho je péci..:-) Prosím o radu, ať nepříjde ani košíček na zmar..:-)

Děkují :)

Marie: zkus přidat máslo a nechej vychladit:yes:

Dobrý den já mám ten krém z karamelového salka řídky :( a vůbec nevím co stím :(

1974andrea:Andi, s klidem:yes::yes: je jak beton, ale mluvím o originálu Salko, už jsem koupila i Pilos z Lidlu a to bylo o poznání řidší;-) Myslela jsem na to, že vyfotím, ale vzpomněla jsem si, až jsem měla krém v pytlíku:-8:-) A díky za pochvalu:-*

1974andrea: My děláme už léta jeden druh košíčků, možná,že jsou tady taky:
2 natvrdo uvařená vejce,12 dkg tuku(másla),7 dkg moučkového cukru, 23 dkg hl. mouky.
Z vajec vyndáme zloutky, bílky zbaštíme.Žloutky rozmačkáme vidličkou, přidáme 12 dkg tuku,7 dkg cukru a třeme.Potom přidáme mouku, vypracujeme těsto.Plníme formičky na košíčky a pečeme při asi 170°C dorůžova.Po vyndani z trouby otočíme, chvilku počkáme a vyklopime.Jdou moc pěkně vyklopit.
Z tohoto množství je asi 27 kusů..Naplni je tady taky neúrekom.
Protože je tady “překošíkováno“ , přidávám jen jako obměnu:-D

senky:Jani, máš je nádherné, moc děkuju za fotku:-K:-* Takže s klidem lze použít i to karamelové salko, je husté dost, jo?

senky: Krásné !

Tak, hotovo:-K:-K krém je z karamelového Salka, másla a asi 50g rozpuštěného palmového tuku :-)23.bodík a foto;-)

Dobrý den. tak píši zkušenost s kupovaným karamelizovaným salkem . Salko je tuhé že nejde vyklopit ani z plechovky, a dělá se z něj krásný krém. který dobře drží.

Alexiss:Tak je aspoň pořádně hustý, co? ;-)

1974andrea: Nevydržela jsem to a odvážně jedno otevřela - je úplně o.k. Jen ta vložená energie byla zbytečná, ovšem snaha ji vyvážila. ;-)

Tématické fráze:
karamelovy krem do košičku, karamelové cukroví, karamelová náplň do košíčků, krém do košíčků, karamelový krém do cukroví, košíčky s karamelem, napln do kosicku ze salka, vánoční cukroví karamelové, karamelový krém na cukroví, košíčky se salkem, krém do cukroví ze salka, krém ze salka do cukroví, karamelove salko, salko košíčky, krém do košíčků ze salka, karamelové vánoční cukroví, krém z karamelového salka, kosicky salko, cukrovi z karameloveho salka, karamelová náplň ze salka

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, cukr vanilkový, máslo, žloutek, salko, máslo, poleva čokoládová, mandle

Přidat fotografie receptu