Nutriční hodnoty (Špagety s kuřecím masem a la lečo)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 207 kJ / 767 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 101,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,92 g |
| Tuky | 13,06 g |
| – nasycené | 3,24 g |
| – nenasycené | 6,73 g |
| –– mononenasycené | 4,70 g |
| –– polynenasycené | 2,03 g |
| ––– omega 3 | 0,79 g |
| Vláknina | 13,02 g |
| Cholesterol | 479 mg |
| Sodík | 798 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 50,33 g |
| – cukry | 27,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 1 menší červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 2 2 menší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| olej | Olej řepkový | |
| rajský protlak | Protlak rajčatový | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| cca 1/2 cca 1/2 rovné lžičky soli (přisypávat postupně dle chuti) | Sůl mořská | |
| špetka špetka pepře | Pepř černý | |
| špetka špetka pálivé papriky | Paprika pálivá | |
| špetka špetka bazalky | Bazalka čerstvá | |
| špetka špetka oregana | Oregano sušené | |
| 250 - 350 ml 250 - 350 ml vody | Voda | 300 ml |
| cca 400 g 400 g kuřecího masa (záleží, jak kdo má rád hodně masa) | Kuře prso | 400 g |
| 1 lžička 1 lžička kukuřičného škrobu | Škrob kukuřičný | 5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce ostrého kečupu | Kečup ostrý | 45 ml |
| nastrouhaný sýr (dala jsem Eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| špagety Panzani | Špagety pšeničné |