Nutriční hodnoty (Rajčatová polévka s uzeninou a sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 059 kJ / 731 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
| Tuky | 62,41 g |
| – nasycené | 11,18 g |
| – nenasycené | 49,82 g |
| –– mononenasycené | 14,66 g |
| –– polynenasycené | 35,16 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 2,58 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 514 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 26,51 g |
| – cukry | 9,69 g |
| ––– laktóza | 3,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5 lžic 5 lžic slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | 55 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 22 g |
| 1 litr 1 litr vody | Voda | 1000 ml |
| 2 2 větší rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 1 - 2 1 - 2 měkké pikantní klobásy | Klobása | |
| 2 lžíce 2 lžíce sladkého nebo ostrého kečupu | ||
| sůl nebo 2 bujóny | Sůl mořská | |
| 5 dkg 5 dkg strouhaného tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 50 g |
| zelená petrželka | Petržel nať čerstvá |