Nutriční hodnoty (Ostružinová buchta i pro nemocné intolerancí laktózy)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 16 114 kJ / 3 852 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,00 g |
| Tuky | 145,12 g |
| – nasycené | 13,14 g |
| – nenasycené | 120,75 g |
| –– mononenasycené | 84,85 g |
| –– polynenasycené | 35,90 g |
| ––– omega 3 | 10,31 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 209 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 561,50 g |
| – cukry | 205,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 187.5 g |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 1 1 kypřící prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka Alpro soya | Nápoj sójový | |
| ovoce ( téměř jakékoliv dle potřeby ) | Jahody čerstvé |