Nutriční hodnoty (Jelení guláš s červenou kapií a šípkovou chutí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 599 kJ / 1 338 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 173,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 168,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,21 g |
| Tuky | 23,96 g |
| – nasycené | 13,29 g |
| – nenasycené | 7,37 g |
| –– mononenasycené | 6,45 g |
| –– polynenasycené | 0,93 g |
| ––– omega 3 | 0,32 g |
| Vláknina | 18,90 g |
| Cholesterol | 360 mg |
| Sodík | 525 mg |
| Sůl | 1,20 g |
| Sacharidy | 40,35 g |
| – cukry | 20,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g jeleního masa z kýty | Jelení kýta | 800 g |
| 4 kuličky 4 kuličky pepře | Pepř černý | |
| 4 kuličky 4 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 3 snítky 3 snítky rozmarýnu | Rozmarýn sušený | |
| olej na naložení masa | Vepřová kýta | |
| 1 1 malý rajský protlak | Protlak rajčatový | |
| 4-5 4-5 cibulí ( nejlépe je dávat množství a váhu cibule podle váhy masa- kvůli pěkné barvě guláše ) | Cibule čerstvá | 315 g |
| 1,5 1,5 polévkových lžic gulášového koření | Koření Argentina | |
| 4 dcl 4 dcl červeného vína ( Rulandské nebo jiné a množství podle každého ) | Víno červené suché | 400 ml |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| čerstvý mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1,5 1,5 polévkové lžíce šípkového extra džemu nebo zavařeniny (může být i švestkový džem nebo povidla) | Džem ze směsi ovoce | |
| zelená petrželová nať | Petržel nať čerstvá | |
| 2 2 polévkové lžíce naložené okapané sterilované kapie | Paprika červená sterilovaná | |
| domácí chlebová strouhanka na zahuštění podle potřeby | Strouhanka pšeničná |