Tyrolské špekové knedlíky

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: do 30 minut 4 porce Přílohy 11 názorů

Suroviny

5 starších rohlíků
100 g uzeného špeku
250 ml mléka
2 vejce
1 malá cibule
1 lžíce másla
2 lžíce mouky
sůl
hrst petržele
hovězí vývar
pažitka na ozdobu
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, špek na kostičky a obojí opečeme na másle dozlatova.
    Rohlíky nakrájíme na kostičky a přelijeme vejci rozšlehanými v mléce.
    Necháme odstát a po chvilce vmícháme nasekanou petrželku a zchladlou směs cibule a špeku.

  2. Osolíme, promícháme a mokrýma rukama tvoříme koule velikosti golfového míčku.
    Vaříme v osolené vodě 10-12 minut.

  3. Do hlubokého talíře nalijeme malé množství horkého vývaru, vložíme knedlíky a ihned podáváme sypané pažitkou.
    Jsou ale skvělé i se zelím a pečínkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 560 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Tyrolské špekové knedlíky

Tématické fráze: špekové knedlíky tyrolské špekové knedlíky tyrolský knedlík recept tyrolský knedlík knedlíky tyrolské tyrolské knedlíky recept na špekové knedlíky tyrolsklý špekový knedlík špekové knedlíky recept tyrolský houskový knedlík vyvar s tyrolskym knedlíkem tyrolské knedlíčky

Zapomněl/a jsem heslo