Nutriční hodnoty (Závin z bramborového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 455 kJ / 3 455 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,17 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,76 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 58,41 g |
| Tuky | 118,24 g |
| – nasycené | 19,83 g |
| – nenasycené | 81,89 g |
| –– mononenasycené | 34,32 g |
| –– polynenasycené | 47,57 g |
| ––– omega 3 | 1,19 g |
| Vláknina | 48,90 g |
| Cholesterol | 478 mg |
| Sodík | 389 mg |
| Sůl | 1,48 g |
| Sacharidy | 499,05 g |
| – cukry | 205,57 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g vařených brambor ve slupce | Brambor zimní | 250 g |
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 120 g 120 g moučkového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 60 g 60 g tuku – Hera | Margarín | 60 g |
| 1 1 vanilkový pudinkový prášek | Puding v prášku | 40 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| 1 1 žloutek na potření závinů | Vaječný žloutek | 23 g |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
| 150 g 150 g máku | Mák modrý | 150 g |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
| strouhané piškoty | Piškoty | |
| špetka špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| trošku trošku rumu | Rum | |
| ovesné vločky | Vločky ovesné | |
| asi 1/2 kg asi 1/2 kg jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
| trošku trošku vody na podlití | Voda | |
| vanilkový pudinkový prášek | Puding v prášku | |
| trochu trochu cukru | Cukr bílý | |
| strouhané piškoty | Piškoty | |
| ovesné vločky | Vločky ovesné |