Nutriční hodnoty (Závin z bramborového těsta)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 455 kJ / 3 455 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,17 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 15,76 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 58,41 g |
Tuky | 118,24 g |
– nasycené | 19,83 g |
– nenasycené | 81,89 g |
–– mononenasycené | 34,32 g |
–– polynenasycené | 47,57 g |
––– omega 3 | 1,19 g |
Vláknina | 48,90 g |
Cholesterol | 478 mg |
Sodík | 389 mg |
Sůl | 1,48 g |
Sacharidy | 499,05 g |
– cukry | 205,57 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 g 250 g vařených brambor ve slupce | Brambor zimní | 250 g |
250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
120 g 120 g moučkového cukru | Cukr bílý | 120 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
60 g 60 g tuku – Hera | Margarín | 60 g |
1 1 vanilkový pudinkový prášek | Puding v prášku | 40 g |
tuk na vymazání plechu | Margarín | |
1 1 žloutek na potření závinů | Vaječný žloutek | 23 g |
moučkový cukr na posypání | Cukr bílý | |
150 g 150 g máku | Mák modrý | 150 g |
100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
strouhané piškoty | Piškoty | |
špetka špetka mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
kousek kousek másla | Máslo kravské | |
trošku trošku rumu | Rum | |
ovesné vločky | Vločky ovesné | |
asi 1/2 kg asi 1/2 kg jablek | Jablko čerstvé | 500 g |
trošku trošku vody na podlití | Voda | |
vanilkový pudinkový prášek | Puding v prášku | |
trochu trochu cukru | Cukr bílý | |
strouhané piškoty | Piškoty | |
ovesné vločky | Vločky ovesné |