Nutriční hodnoty (Jehněčí ragú)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 6 020 kJ / 1 439 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 104,15 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,82 g |
| Tuky | 63,33 g |
| – nasycené | 29,39 g |
| – nenasycené | 28,75 g |
| –– mononenasycené | 22,76 g |
| –– polynenasycené | 5,98 g |
| ––– omega 3 | 0,43 g |
| Vláknina | 24,64 g |
| Cholesterol | 417 mg |
| Sodík | 1,43 g |
| Sůl | 3,49 g |
| Sacharidy | 90,50 g |
| – cukry | 62,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 400-600 g cca 400-600 g jehněčího masa (já měla vykoštěné "ramínko" a přední nohy + lze použít libovolné) | Jehněčí kýta | 500 g |
| 3-4 3-4 čerstvé papriky (červené) | Paprika červená čerstvá | 525 g |
| 3 3 rajčata | Rajče červené čerstvé | 180 g |
| 2 2 vetší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 2 lžíce 2 lžíce vepřového sádla | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1/2 plechovky 1/2 plechovky fazolí (ve slaném nálevu) | Fazole bílé | |
| 1 lžíce 1 lžíce petrželky | Petržel nať čerstvá | 15 g |
| mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| 1 lžička 1 lžička sušeného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 5 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce kečupu | Kečup sladký | 52.5 ml |
| 1 hrnek 1 hrnek hovězího bujonu | Bujón hovězí | |
| 1 hrnek 1 hrnek zeleninového bujonu | Bujón zeleninový | |
| 1-2 kostky 1-2 kostky masoxu | Bujón hovězí | 15 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| voda na zahuštění | Voda |