Nutriční hodnoty (Novohradský vepřový plátek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 633 kJ / 151 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,71 g |
| Tuky | 5,97 g |
| – nasycené | 3,67 g |
| – nenasycené | 1,89 g |
| –– mononenasycené | 1,56 g |
| –– polynenasycené | 0,33 g |
| ––– omega 3 | 0,07 g |
| Vláknina | 4,65 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 26 mg |
| Sůl | 0,05 g |
| Sacharidy | 19,15 g |
| – cukry | 6,85 g |
| ––– laktóza | 1,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky vepřové kýty (nebo karé) | Vepřová kýta | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový | |
| 1 1 menší lžička mleté papriky | Paprika červená sušená | |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 3 žampiony (nebo trochu sterilovaných) | Žampion čerstvý | |
| 200 ml 200 ml sterilovaného leča | Zelenina směs sterilovaná | |
| 1,5 lžíce 1,5 lžíce hladké mouky (podle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | 15 g |
| 50 ml 50 ml sladké smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 50 ml |
| vývar k zalití (není nutný) | Vývar masový |