

Salát pro miláčka
Suroviny 2 porce
- 80 g mix listových salátů
- 150 g polníčku
- 150 g uzeného špeku nebo slaniny
- 4 vejce
- Na zálivku:
- 4 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce tmavého balzamikového octa
- 3 lžíce cukru krupice
- 4 lžíce vody
- lžička soli
- čerstvě mletý pepř
- balzamikový krém ( nemusí být )
Postup přípravy receptu
Pokud koupíme saláty prané a vysušené, máme vyhráno. Ne-li, pak si je sami pořádně vypereme a hlavně ještě důkladněji vysušíme, nejlépe v centrifuze na salát, nemáme-li, vysušíme, jak umíme :-))).
Vejce uvaříme natvrdo.
Na suché teflonové pánvi vyškvaříme dokřupava na kostičky nakrájenou slaninku. Zálivku prošleháme všechno spolu do krémové konzistence a do rozpuštění se cukru.
Balzamikový krém do zálivky nedáváme. Ten můžeme použít až na finální úpravu salátu na talíři.
Do salátových misek rozložíme salát, poklademe na čtvrtiny nakrájeným vejcetem, které z mlýnku opepříme, posypeme křupavou slaninkou a zalejeme zálivkou. Můžeme pokapat balzamikovým krémem, ale není to nutné.
Zálivku přidáváme až těsně před konzumací, ať máme krásný salát a ne nevzhledné bláto.
Jíme jen tak nebo s čerstvým pečivem nebo jako přílohu k masovým minutkám. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Název proto, že můj drahý drží dietu.. a aby to nebylo až tak kór moc dietní, volila jsem slaninku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Salát pro miláčka
-
spagetka:
chudák
-
rebeka:dnes bude mít milasek, ale bez slaniny. Včera ho diabetolog seřval, no nedivím se, neb cukr a játra v.....a prý mám nasadit dietu nejtěžšího kalibru. Tak ode dneška má drahoušek utrum
-
Michaela: to je možné, ale já si ho udělala po svém.. a pokud se dobře dívám, jak salát, tak i zálivka jsou jiné
nebo o co vám jde
a ještě něco.. takový salát, i když z hlávkového, s vejci a slaninou dělávám už leta... kdybych dělala podle toho, na který jste tu dala link, jistě bych to dopsala, já zdroje uvádím, já ano
hezký den -
Proč prostě nepřiznáte, že se nejedná o váš recept, ale švýcarský Nüsslisalat s pozměněnou zálivkou?
Zmiňuje se o něm třeba i Gurmánka na svém blogu http://dolcevita.blog.cz/0902/recept-na-milackuv-s... -
vybusna: rádo se stalo
-
rebeka: jezis to je take male???????? no tak ta zalievka ma skutocne svoje opodstatnenie, vyjde lacnejsie a pravdepodobne aj zdravsie...vdaka za info....
-
vybusna:
aj múdra si
ano, má krémovitou konzistenci, je krásně "hladký" a má příjemnou sladkokyselou chuť
, pokud se ti nechce dělat zálivku, určitě bude stačit ten balzam. krém
je trochu dražší, takže proto jsem volila tu zálivku, jinak ti zmizí čtvrt lahvičky
suslajda: Hani, díkyje opravdu dobrý
určitě vyzkoušej
-
pěkný salátek a určitě moc dobrý
+14
-
rebi..kedze nepoznam balzamikovy krem, tak som si ho nasla na internete..ale tam vidim iba jeho foto..neviem aku ma konzistenciu, ale predpokladam ze kremovu...
mam super odhad vsak?
o co mi ide ..nie je zbytocne robit zalievku + ten krem? nestacil by napr.ten krem nariedit troskou nejakej tekutiny a pouzit to ako zalievku? ja totizto strasne nerada robim zalievky, spravidla sa tolko pritom naochutnavam, ze ked mam jest uz hotovy salat, tak ho nemozem prezriet a takato vecicka by mi prisla strasne vhod.
-
danielle72:
děkuju, miláášku
-
To musí být radost být Tvým miláčkem, Rebí
+14
-
jarka skrobakova: děkuju, Jaruško
jsi prostě Milouš
-
škoda, že nejsem Tvůj miláček, ale Ty jsi můj Miloušek, salatek vypadá perfektně
Pro Tebe Nadi bodík+
-
Bibinka:
no dovol
on.. nikdy
holky, díky -