Nutriční hodnoty (Sertéspörkölt – Vepřový perkelt s tarhoňou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 23 034 kJ / 5 505 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 316,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 203,32 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 113,04 g |
| Tuky | 98,46 g |
| – nasycené | 30,32 g |
| – nenasycené | 48,67 g |
| –– mononenasycené | 35,68 g |
| –– polynenasycené | 12,99 g |
| ––– omega 3 | 0,22 g |
| Vláknina | 49,56 g |
| Cholesterol | 1,38 g |
| Sodík | 907 mg |
| Sůl | 1,64 g |
| Sacharidy | 815,25 g |
| – cukry | 85,14 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 800 g 800 g vepřová kýta | Vepřová kýta | 800 g |
| 30 g 30 g sádlo (nebo dle libosti) | Sádlo vepřové | 30 g |
| 1 1 cibule (velká, nasekaná) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 3 lžičky 3 lžičky sušené papriky | Paprika červená sušená | 3 g |
| 1 1 zelená paprika (nakrájené na kostičky) | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 1 žlutá paprika (nakrájené na kostičky) | Paprika žlutá čerstvá | 150 g |
| 100 g 100 g sušených rajčat (nasekaných) | Dužina červeného rajčete sušená | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| špetka špetka mletého římského kmínu | Římský kmín mletý | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 lžička 1 lžička mletý pepř | Pepř černý mletý | 5 g |
| 1 kg 1 kg hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 1000 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |