

Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Suroviny 2 porce
- 250 pevnějšího tvarohu (raději ne v mističce)
- 70 g dětské krupičky
- 70 g hladké mouky
- 70 g změklého másla
- 1 vejce
- 1 vanilkový cukr (stačí necelý)
- citrónová kůra
- špetka soli
Postup přípravy receptu
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto (já ho na začátku trochu prošlehám metlami v míse, pak ho teprve zpracuji rukama na vále, jde to velmi rychle). Těsto necháme odležet jednu, dvě hodiny v ledničce (klidně i do druhého dne).
Vše ostatní - výběr ovoce, dochucení na talíři ad. - záleži na Vás. Já dělám knedlíky mimo jiné i s kousky pomeranče a po uvaření je sypu mletými oříšky s cukrem. Jen pozor, nesmí mít tvrdé a hořké slupičky.
Poznámka od kuchařky
Zdá se, že tento recept je nošením dříví do lesa, ale veřte není tomu tak. Dlouhá léta jsem dělala tvarohové těsto jen tak, podle oka, až jsem někde zahlédla právě tenhle recept. Od té doby už jiné nedělám a dávám si práci s vážením surovin. Není divu, Roman Paulus je nositelem michelinské hvězdy pro nejlepší světové kuchaře.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
-
daninako:
-
Moc dobré těsto, dobře se s ním pracuje. Minulé byly knedlíky jablkové, zítra budou švestkové.
-
Moc dobré těsto, dobře se s ním pracuje. Minulé byly knedlíky jablkové, zítra budou švestkové.
-
Karlovice: Šikovný Paulus, šikovná kuchařka!
-
Díky za pomoc jsou výborné podle dcerky
-
Za chvíli ti dám vědět, první kousky jsou v hrnci
-
Karlovice: Držím palce - vař hezky pomalu, jen je nech "táhnout"!
-
Za chvíli ti dám vědět, první kousky jsou v hrnci
-
Karlovice: Já myslím, že s chutí nic, pokud ji nebude 2x tolik a těsto se může jen zlepšit. Vždycky tady píšu, že recept není zákon!
-
Uvidím co udělá více krupice
-
Karlovice: V nouzi to jde, ale doporučuji vyložit sítko kouskem látky, třeba starším kapesníkem, a tvaroh nechat vykapat, respektive látka natáhne z tvarohu vlhkost.
-
Dobrý den, asi byla chyba dát tvaroh z vaničky neboť těsto moc lepí.
-
cestovatelka99: Já je taky uvařím během léta minimálně 3x i vícekrát. S povidly jsem nezkoušela - budu o tom uvažovat, jahody raději používám syrové na omáčku k tvarohovým nokům, knedlíky mám vyzkoušené s meruňkami, švestkami, na podzim s jablky, v zimě s pomeranči, sypané oříšky, a dokonce do nich dávám i celé blůmy, červené i zelené. Někdy jsou lepší než meruňky!
-
Recept na knedlíky podle p. Pauluse jsem vyzkoušela poprvé loni a od té doby jiné ovocné knedle nedělám
jsou výborné, lehké a hned hotové - ideální kombinace. V létě je dělám určitě 1x za 10-14 dní. Už jsem je dělala s meruňkami, jahodami, švestkami i povidly, mňam!
Rozhodně doporučuji
-
Merylas: To mě těší i za pana šéfkuchaře!