Nutriční hodnoty (Zelenina zapečená s ricottou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 19 548 kJ / 4 672 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 161,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,25 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 106,46 g |
| Tuky | 180,53 g |
| – nasycené | 71,27 g |
| – nenasycené | 102,13 g |
| –– mononenasycené | 75,13 g |
| –– polynenasycené | 27,00 g |
| ––– omega 3 | 4,08 g |
| Vláknina | 139,14 g |
| Cholesterol | 260 mg |
| Sodík | 4,19 g |
| Sůl | 10,12 g |
| Sacharidy | 534,92 g |
| – cukry | 79,42 g |
| ––– laktóza | 16,42 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
| 4 4 rajčata | Rajče červené čerstvé | 240 g |
| 200 g 200 g hrášku | Hrášek zelený | 200 g |
| 200 g 200 g kukuřice | Kukuřice sterilovaná | 200 g |
| 200 g 200 g uvařeného cizrny | Cizrna | 200 g |
| 1 hlávka 1 hlávka česneku | Česnek čerstvý | 80 g |
| 1 lžíce 1 lžíce bazalky (pokud máme čerstvou, tak ji nasekáme) | Bazalka čerstvá | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 100 g 100 g uzené slaniny | Špek | 100 g |
| 150 g 150 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 200 g 200 g Ricotty | Ricotta | 200 g |