Nutriční hodnoty (Houbová omáčka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 151 kJ / 36 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,15 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,15 g |
| Tuky | 0,20 g |
| – nasycené | 0,04 g |
| – nenasycené | 0,12 g |
| –– mononenasycené | 0,02 g |
| –– polynenasycené | 0,10 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 0,30 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 0 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 7,30 g |
| – cukry | 0,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g čerstvých hub (nebo sušených) | Hřib čerstvý | 300 g |
| 200 ml 200 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octu | Ocet lihový | 15 ml |
| 250 ml 250 ml vody (nebo dle potřeby) | Voda | 250 ml |
| sůl (dle chuti) | Sůl mořská |