Nutriční hodnoty (Ratibořické bochánky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 45 823 kJ / 10 952 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 202,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 52,18 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 150,00 g |
| Tuky | 300,72 g |
| – nasycené | 62,56 g |
| – nenasycené | 220,26 g |
| –– mononenasycené | 136,74 g |
| –– polynenasycené | 83,52 g |
| ––– omega 3 | 2,68 g |
| Vláknina | 72,80 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 923 mg |
| Sůl | 2,02 g |
| Sacharidy | 1 700,37 g |
| – cukry | 949,60 g |
| ––– laktóza | 19,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 1000 g |
| 400 ml 400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 60 g 60 g droždí | Droždí pekařské lisované | 60 g |
| 6 6 žloutků | Vaječný žloutek | 138 g |
| 2 dcl 2 dcl rumu | Rum | 200 ml |
| 250 g 250 g moučkového cukru | Cukr bílý | 250 g |
| 250 g 250 g Hery | Margarín | 250 g |
| 200 g 200 g rozinek | Rozinky | 200 g |
| 200 g 200 g mandlí | Mandle neloupané | 200 g |
| špetka špetka badyánu | Badyán | |
| lžička lžička soli | Sůl mořská | |
| lžička lžička citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | |
| 5 5 bílků | Vaječný bílek | 165 g |
| 500 g 500 g mletého cukru | Cukr bílý | 500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 30 ml |
| zdobení podle vlastní fantazie | Cukrářské zdobení |