Nutriční hodnoty (Buchta s jablky a kysanou smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 928 kJ / 3 807 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 40,80 g |
| Tuky | 194,74 g |
| – nasycené | 19,57 g |
| – nenasycené | 153,03 g |
| –– mononenasycené | 77,26 g |
| –– polynenasycené | 75,77 g |
| ––– omega 3 | 16,11 g |
| Vláknina | 23,70 g |
| Cholesterol | 783 mg |
| Sodík | 355 mg |
| Sůl | 0,73 g |
| Sacharidy | 431,50 g |
| – cukry | 277,40 g |
| ––– laktóza | 4,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 100 ml 100 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
| 100 g 100 g vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 100 g |
| 200 g 200 g cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání plechu | Mouka pšeničná hrubá | |
| 400 g 400 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
| 400 g 400 g bílého jogurtu | Jogurt kravský bílý 1,5% | 400 ml |
| 1 balíček 1 balíček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 20 g |
| skořice na posypání | Skořice ceylonská |