Nutriční hodnoty (Houbová nádivka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 5 194 kJ / 1 241 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 21,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 8,40 g |
Tuky | 116,12 g |
– nasycené | 55,78 g |
– nenasycené | 54,66 g |
–– mononenasycené | 46,80 g |
–– polynenasycené | 7,86 g |
––– omega 3 | 0,22 g |
Vláknina | 18,00 g |
Cholesterol | 639 mg |
Sodík | 1,82 g |
Sůl | 4,42 g |
Sacharidy | 10,66 g |
– cukry | 3,16 g |
––– laktóza | 0,16 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
3 3 starší housky | Houska pšeničná | |
300 g 300 g lesních hub (i mražená směska) | Hřib čerstvý | 300 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
2 plátky 2 plátky másla | Máslo kravské | 20 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
mléko (dle potřeby) | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
1-2 1-2 jarní cibulky (bílou i zelenou část) | Cibulka jarní čerstvá | |
1 hrst 1 hrst petrželové nati | Petržel nať čerstvá | |
pažitka (dle chuti) | Pažitka čerstvá | |
libeček (dle chuti) | Libeček čerstvý | |
100 g 100 g anglické slaniny | Anglická slanina | 100 g |
tuk na vymazání formy | Margarín | |
strouhanka na vysypání formy | Strouhanka pšeničná |