Nutriční hodnoty (Rajčatové bílé fazole s parmazánovou polentou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 44 307 kJ / 10 590 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 365,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 15,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 350,71 g |
| Tuky | 80,34 g |
| – nasycené | 23,24 g |
| – nenasycené | 35,62 g |
| –– mononenasycené | 13,50 g |
| –– polynenasycené | 22,12 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 490,54 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 2,39 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 1 856,80 g |
| – cukry | 1 229,17 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g uvařených bílých fazolí | Fazole bílé | 500 g |
| 400 400 g krájených rajčat v plechovce | Rajče červené čerstvé | 24000 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rajčatového protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku (třeného) | Česnek čerstvý | 21 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| chilli paprička popřípadě chilli koření dle chuti | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce italských sušených bylinek | Petržel nať sušená | |
| hrst hrst strouhaného parmazánu | Parmezán | |
| 2 lžíce 2 lžíce čerstvé bazalky nasekané | Bazalka čerstvá | 30 g |
| 200 g 200 g polenty | Polenta | 200 g |
| 800 ml 800 ml vody | Voda | 800 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 50 g 50 g nastrouhaného parmazánu | Parmezán | 50 g |