Nutriční hodnoty (Zapečená brokolice se žampiony a bramborami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 551 kJ / 1 805 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,24 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 78,04 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 32,20 g |
Tuky | 82,18 g |
– nasycené | 41,81 g |
– nenasycené | 30,67 g |
–– mononenasycené | 25,96 g |
–– polynenasycené | 4,71 g |
––– omega 3 | 0,49 g |
Vláknina | 35,50 g |
Cholesterol | 987 mg |
Sodík | 2,48 g |
Sůl | 5,88 g |
Sacharidy | 138,30 g |
– cukry | 35,60 g |
––– laktóza | 22,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g brokolice (i s košťálem) | Brokolice čerstvá | 300 g |
250 g 250 g žampionů (5 větších) | Žampion čerstvý | 250 g |
600 g 600 g brambor (6 středně velkých) | Brambor zimní | 600 g |
200 g 200 g Eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 200 g |
250 ml 250 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
2 lžičky 2 lžičky Mahá koření (lze nahradit drceným kmínem) | Koření pěti vůní | |
sůl | Sůl mořská | |
sádlo (na vymazání) | Sádlo vepřové | |
strouhanka (na vysypání zapékací nádoby) | Strouhanka pšeničná |