Nutriční hodnoty (Bramborová krémová polévka s kukuřicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 944 kJ / 1 421 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,52 g |
| Tuky | 12,48 g |
| – nasycené | 2,32 g |
| – nenasycené | 11,78 g |
| –– mononenasycené | 3,91 g |
| –– polynenasycené | 7,87 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 20,48 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 286,70 g |
| – cukry | 33,14 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 větších brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 300 g 300 g kukuřice (sterilovaná nebo mražená) | Kukuřice sterilovaná | 300 g |
| sušený či čerstvý libeček | Libeček čerstvý | |
| celerová nať | Petržel nať čerstvá | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 2.5 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového vývaru (nebo voda) | Vývar zeleninový | 1500 ml |