Nutriční hodnoty (Plesnivé brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 145 kJ / 2 186 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,37 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,68 g |
| Tuky | 118,11 g |
| – nasycené | 76,76 g |
| – nenasycené | 37,24 g |
| –– mononenasycené | 33,50 g |
| –– polynenasycené | 3,74 g |
| ––– omega 3 | 1,06 g |
| Vláknina | 28,12 g |
| Cholesterol | 401 mg |
| Sodík | 2,83 g |
| Sůl | 6,95 g |
| Sacharidy | 199,81 g |
| – cukry | 24,77 g |
| ––– laktóza | 13,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 80-100 g 80-100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 90 g |
| 80-100 g 80-100 g tvrdého sýra (eidam, gouda) | Sýr kravský tvrdý 30% | 90 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku (nebo dle chuti) | Česnek čerstvý | 28 g |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| máslo na vymazání formy | Máslo kravské |