Nutriční hodnoty (Plesnivé brambory)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 9 145 kJ / 2 186 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,37 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 44,69 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,68 g |
Tuky | 118,11 g |
– nasycené | 76,76 g |
– nenasycené | 37,24 g |
–– mononenasycené | 33,50 g |
–– polynenasycené | 3,74 g |
––– omega 3 | 1,06 g |
Vláknina | 28,12 g |
Cholesterol | 401 mg |
Sodík | 2,83 g |
Sůl | 6,95 g |
Sacharidy | 199,81 g |
– cukry | 24,77 g |
––– laktóza | 13,30 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
80-100 g 80-100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 90 g |
80-100 g 80-100 g tvrdého sýra (eidam, gouda) | Sýr kravský tvrdý 30% | 90 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
4 stroužky 4 stroužky česneku (nebo dle chuti) | Česnek čerstvý | 28 g |
sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
máslo na vymazání formy | Máslo kravské |