Nutriční hodnoty (Mátovo-mandlový krém na vepřových medajloncích)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 1 438 kJ / 344 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,20 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 32,95 g |
| – nasycené | 12,08 g |
| – nenasycené | 18,47 g |
| –– mononenasycené | 13,81 g |
| –– polynenasycené | 4,66 g |
| ––– omega 3 | 0,19 g |
| Vláknina | 0,75 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 270 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 7,22 g |
| – cukry | 5,70 g |
| ––– laktóza | 5,70 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky vepřové panenky silné asi 3 cm | Vepřová panenka | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 3 lžičky 3 lžičky mátovo - mandlového pesta viz poznámka | Pesto bazalkové | 15 g |
| 150 ml 150 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky mletých mandlí na zahuštění | Mandle loupané mleté | |
| pár kapek kapek citronové šťávy | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý |