Nutriční hodnoty (Mandličkové chřestění)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 3 117 kJ / 745 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 25,12 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 5,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,52 g |
Tuky | 51,13 g |
– nasycené | 17,11 g |
– nenasycené | 32,51 g |
–– mononenasycené | 19,80 g |
–– polynenasycené | 12,71 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 29,98 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 146 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 36,50 g |
– cukry | 11,34 g |
––– laktóza | 7,60 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g bílého chřestu | Chřest bílý čerstvý | 500 g |
mořská sůl | Sůl mořská | |
1 špetka 1 špetka cukru | Cukr bílý | |
200 ml 200 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
4 lžíce 4 lžíce neloupaných mandlí | Mandle neloupané | 60 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
1 hrst 1 hrst plocholisté petržele | Petržel kořenová čerstvá | |
pár kapek kapek citronu | Citrón čerstvý | |
2 lžičky 2 lžičky zeleného pepře (nemusí být) | Pepř zelený | 10 g |