Nutriční hodnoty (Mandlovo-sýrové tousty z trouby)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 911 kJ / 457 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,21 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,21 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 33,75 g |
| – nasycené | 20,25 g |
| – nenasycené | 13,07 g |
| –– mononenasycené | 9,08 g |
| –– polynenasycené | 3,99 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 133 mg |
| Sodík | 2,18 g |
| Sůl | 5,38 g |
| Sacharidy | 6,04 g |
| – cukry | 5,54 g |
| ––– laktóza | 5,59 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 chlebíčková veka nejlépe domácí | Veka | |
| 3 3 tavené sýry (podle chuti) | Sýr tavený | |
| 50 g 50 g Nivy | Niva 50% t. v s. | 50 g |
| plátek plátek másla | Máslo kravské | |
| 50-100 g 50-100 g nastrouhaného Eidamu | Sýr kravský tvrdý 30% | 75 g |
| 1 1 plná hrst mandlových plátků nebo rozsekaných vlašských ořechů | Mandle loupané | |
| menší dlaň dlaň nasekané pažitky | Pažitka čerstvá | |
| olej na vymazání plechu nebo papír na pečení | Olej řepkový | |
| sterilované kapie | Paprika červená sterilovaná | |
| nať cibule | Cibule čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| 50 g 50 g strouhaného měkkého salámu dle chuti (nemusí být) | Měkký salám | 50 g |