Nutriční hodnoty (Sváteční voňavé vepřové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 439 kJ / 6 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 524,39 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 506,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 18,14 g |
Tuky | 390,98 g |
– nasycené | 138,84 g |
– nenasycené | 222,54 g |
–– mononenasycené | 190,99 g |
–– polynenasycené | 31,54 g |
––– omega 3 | 0,83 g |
Vláknina | 50,83 g |
Cholesterol | 1,80 g |
Sodík | 5,83 g |
Sůl | 13,58 g |
Sacharidy | 63,54 g |
– cukry | 22,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2,5 kg 2,5 kg vepřová plec libová | Vepřová plec | 2500 g |
6-8 stroužků 6-8 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 49 g |
7 lžic 7 lžic olivového oleje | Olej olivový | 77 ml |
citronová šťáva z 1 citrónu | Šťáva z citrónu | |
1 lžička 1 lžička fenyklových semínek | Fenykl semena | 5 g |
8 snítek 8 snítek čerstvé dobromysli nebo 2 lžíce sušené | Oregano sušené | |
300 g 300 g šalotek nebo malých cibulí | Šalotka čerstvá | 300 g |
1 1 velký celer | Celer bulva čerstvá | 540 g |
250 g 250 g anglické slaniny nebo libového uzeného bůčku | Anglická slanina | 250 g |
600 ml 600 ml suchého červeného vína např. Frankovka | Víno červené suché | 600 ml |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý |