Nutriční hodnoty (Zeleninový salát s opečenou slaninkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 703 kJ / 1 602 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 40,91 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,43 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,48 g |
| Tuky | 149,23 g |
| – nasycené | 72,48 g |
| – nenasycené | 72,66 g |
| –– mononenasycené | 61,88 g |
| –– polynenasycené | 10,78 g |
| ––– omega 3 | 0,23 g |
| Vláknina | 7,70 g |
| Cholesterol | 424 mg |
| Sodík | 3,58 g |
| Sůl | 8,71 g |
| Sacharidy | 21,15 g |
| – cukry | 12,70 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 8 8 ředkviček | Ředkvička čerstvá | |
| 6 6 keříčkových rajčat | Rajče červené čerstvé | |
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky salátu | Salát hlávkový čerstvý | 250 g |
| 1 1 větší lahůdková cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1/2 1/2 větší salátové okurky | Okurka salátová čerstvá | |
| 3 3 velké lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 2 2 velké lžíce majolky | Majonéza | |
| 150 g 150 g libovější slaniny jakou kdo má rád (u nás Oravská) | Špek | 150 g |
| 100 g 100 g tvrdého nastrouhaného sýra (u nás Eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 1 1 vejce uvařené natvrdo | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| hladkolistá petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| olivový olej | Olej olivový | |
| sůl | Sůl mořská |