Pečené krůtí stehno na majoránce

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 80 minut PT1H20M 3-4 porce Drůbeží maso 44 názorů

526

Suroviny

1 Krůtí stehno (je jedno jaké)
1 cibule
3 stroužky česneku
2 rajčata
1 paprika
šťáva z 1/2 citronu
kus másla
dost majoránky
zeleninový vývar
sůl
Recept si zatím oblíbilo 26 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehno omyjeme, osušíme, celé potřeme rozpuštěným máslem, osolíme, posypeme ze všech stran majoránkou, zakapeme celé šťávou z citronu a pak ho necháme odpočinout (alespoň 2 hodiny,lépe přes noc).

  2. Na pekáč si dáme trochu másla, na něj položíme připravené stehno, převaříme si zeleninovou kostku a část si nalijeme na dno pekáčku, a nakrájenou cibuli na proužky a česnek na plátky, přikryjeme a dáme péct.

  3. Nakrájíme si na menší kousky rajčata i papriku a v polovině pečení je přidáme ke stehnu.

  4. Po celé délce pečení doléváme zeleninový vývar do vypotřebování a stehno párkrát otočíme, aby se opeklo ze všech stran, ke konci pečeme odkryté.

  5. Po upečení si dáme stehno stranou a do šťávy dáme trochu škrobu rozmíchaného v malém množství vody, převaříme a máme hotovo. Šťávy je dostatek.

Poznámka

Řeknu vám to takhle, když se manžel najedl, prohlásil, že je to bomba!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 609 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pečené krůtí stehno na majoránce

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Chica: Chico, bohužel až teď:-( Pečení jako u jiné drůbeže, takže tak kolem hodiny.To pečení máš napsané v postupu, musíš číst ;-)

    Odpovědět

  • Chica Chica(neregistrovaná)

    ahojky, krůtí stehna jsem ještě nikdy nedělala. Za jak dlouho to změkne? Je lepší mít pekáček pod pokličkou:-?

    Odpovědět

  • honza honza(neregistrovaná)

    tak už se peče konečne diky za recepet jsem vytahnul domaci stehynko po dlouhe době, neboť jsme se toho přejedli ma dobre kilo a pul tak uvidime za jak dlouho se propeče.

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    martiline:Marti, jsem moc ráda, že chutnalo:-p;-)

    Odpovědět

  • martiline martiline

    Dnes bylo k obědu a moc jsme si všichni pochutnali, s jasmínovou rýží delikatesa. Děkuji za recept. :-) :yes:

    Odpovědět

  • rhin rhin(neregistrovaný)

    Vynikající. Díky za recept:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    matysof: Pavlí, jsem ráda, že jste si pochutnali, to mě vždycky moc potěší;-) Jinak nevím zda jsem tě tu vítala, když tu nemáš žádný recept-tak vítej v naší Topkové rodině a ať se ti tu líbí:-K:-O

    Odpovědět

  • matysof matysof

    tak tohle stehno nemá chybu;-)s bramborem moc dobré, s rýží vynikající!!!!!!!!! kdyby to šlo pošlu klidně 100 bodíků. rozhodně jsem tuhle dobrotu nevařila naposledy. moc jsme si pochutnali:-K

    Odpovědět

  • lucik lucik(neregistrovaný)

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    mysaci:Zuzko, jsem ráda, že jste si pochutnali a že recept u vás zdomácní-to mě obvzlášť těší;-) Děkuji ti, že jsi to vyzkoušela:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mysaci mysaci

    Janinko, dnes jsem poprvé připravovala krůtí stehna (byly v Lidlu v akci;-)) a bylo to fantastický.:-p:-p:-p:-K:yes::yes::yes:
    Moc děkuji za receptík, určitě jsem je nepřipravovala naposledy :-K:yes::yes:
    Přidávám další bodík :-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    Koubkova:Jiři, mám radost, že jste si pochutnali

    Odpovědět

  • Koubkova Koubkova

    Bašta:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    dexulka: Dexulko, jsem ráda, že jste si pochutnali a ty žampíci to mohou ještě podtrhnout-díky, že jsi to uvařila;-):-pa fotky pěkný:yes:

    Odpovědět

  • dexulka dexulka

    Tak jsem upekla hned dvě stehýnka a přidala hrst opuštěných žampionů, podávala s rýží basmati a je to moc dobré :-p Určitě zopakuji ;-) Posílám bod i foto :yes:

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo