Nutriční hodnoty (Vepřová kýta z papiňáku s bramborem,trochu jinak a opět chutně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 275 kJ / 1 261 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 130,42 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 128,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,01 g |
| Tuky | 70,94 g |
| – nasycené | 21,52 g |
| – nenasycené | 41,16 g |
| –– mononenasycené | 31,60 g |
| –– polynenasycené | 9,56 g |
| ––– omega 3 | 1,97 g |
| Vláknina | 4,35 g |
| Cholesterol | 676 mg |
| Sodík | 1,98 g |
| Sůl | 4,81 g |
| Sacharidy | 23,57 g |
| – cukry | 19,37 g |
| ––– laktóza | 9,75 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g vepřové kýty ( 2 plátky) | Vepřová kýta | 400 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| 1/2 kostky 1/2 kostky zeleninového bujónu | Bujón zeleninový | 5 g |
| 1/2 1/2 červené papriky | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 4 lístky 4 lístky libečku | Libeček čerstvý | |
| 150 g 150 g tvrdého sýra /použila jsem Goudu | Sýr kravský tvrdý 30% | 150 g |
| 2 2 tenké plátky romadůru (lze vynechat) | Romadur 40 % t. v s. | |
| 1 1 bílek | Vaječný bílek | 33 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| špetku špetku soli | Sůl mořská | |
| špetka špetka mletého pepře (použila jsem 4barevný z mlýnku Kotányi) | Pepř černý mletý | |
| na přílohu 5 menších brambor | Brambor zimní | |
| na posypání hotového pokrmu nasekaný libeček | Libeček čerstvý |