Nutriční hodnoty (Houbové rizoto s marinovanou řepou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 051 kJ / 3 119 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,28 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,14 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 37,14 g |
| Tuky | 141,98 g |
| – nasycené | 48,36 g |
| – nenasycené | 80,31 g |
| –– mononenasycené | 70,27 g |
| –– polynenasycené | 10,04 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 26,58 g |
| Cholesterol | 111 mg |
| Sodík | 1,25 g |
| Sůl | 3,12 g |
| Sacharidy | 364,41 g |
| – cukry | 46,20 g |
| ––– laktóza | 3,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g rýže arborio | Rýže bílá | 400 g |
| 300 g 300 g hub (žampiony, nebo houby lesní) | Hřib čerstvý | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 4 4 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 100 ml 100 ml bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 100 g 100 g parmezánu | Parmezán | 100 g |
| 1 1 lžíce čerstvých lístků tymiánu | Tymián sušený | |
| zeleninový vývar (podle potřeby) | Vývar zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2-3 2-3 červené řepy | Červená řepa čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce červeného vinného octa | Ocet vinný červený | 30 ml |
| 6 lžic 6 lžic olivového oleje | Olej olivový | 66 ml |
| 2 lžičky 2 lžičky třtinového cukru | Cukr třtinový | 24 g |
| 1 lžičky 1 lžičky čerstvých tymiánových lístků | ||
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce octu | Ocet lihový | 15 ml |
| olivový olej | Olej olivový | |
| hoblinky parmezánu | Parmezán | |
| marináda z řepy |