Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí dušené plátky

Hovězí maso si zaslouží skvělou úpravu a delší péči. Naklepat, orestovat, podusit, dochutit. Nezapomenout na vhodnou přílohu. Finální jídlo se vám odvděčí výbornou chutí a získáte i pochvalu od vašich strávníků.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Scarlet-pl Scarlet-pl

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 116 kJ /
1 701 kcal
Bílkoviny150,35 g
Tuky88,36 g
Vláknina8,61 g
Cholesterol 346 mg
Sodík 1,46 g
Sůl3,40 g
Sacharidy27,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, ty lehce naklepeme z obou stran. Osolíme a opepříme. Krok 2: Do hrnce dáme olej a rozpálíme, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a slaninu, necháme minutku zamícháme a přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zpěnit. Krok 3: Přidáme plátky masa. Krok 4: Až cibulka pod masem zezlatoví, podlijeme větší částí vína a dusíme cca 15 minut na mírném ohni. Krok 5: Poté přidáme prolisovaný česnek, majoránku. Krok 6: Smícháme protlak s větší částí vývaru a podlijeme. Krok 7: Dále dusíme do měkka. Krok 8: Na závěr, když je maso měkké, podlijeme ještě zbylým vínem a vývarem a dusíme ještě 5 minut. Krok 9: Můžeme ještě zahustit moukou s vodou, podle toho jak kdo chce omáčku hustou. Krok 10: Podáváme nejlépe s rýží, ale hodí se i brambory.

TIP: Co se dá udělat z hovězího masa - osvědčené recepty

Zveřejněno 1. 11. 2009

Poznámka autorky Scarlet-pl

Plátky masa nevyndaváme, omáčka by ztratila chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí dušené plátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YW70

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí dušené plátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YW70

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Výborné, moc jsme si pochutnali. <3

Výborný manzel moc chvalil :-K:-)

už to tu voní a je to výborné :yes:

:yes: Vyzkoušeno, skvělý receptík ;-):yes: Dávám bodík

:-K:-K

děkuji za bodíky chtěla jsem fotky přidat sama, ale to je tak když se technika zblázní nejdřív se zbláznil foťák a potom šel do servisu notebook.:-Dale za bodíky děkuji:-K

A moja ségra má takéto puntíkaté taniere tiež...myslím, že celú súpravu...

Eliz, ještě zbylo na zítra, tak talíř nepřetéká;-)to se mi fakt stává, když už chci všechno spotřebovat-nemám ráda zbytky:-D

Holky bude, už je tady a já to vařila na dnešek, tak talíř nebyl. Já nesoutěžím, já jen pomáhám přidávat fotky, ale díky tomu, bych asi vůbec nevyzkoušela a to by byla velká škoda;-)velmi dobré a u nás oblíbené jídlo:-p:-p:-p
Scarlet, bodík je jasnej a dala bych jich i víc:yes::yes:

To je fakt, také mi chybí ten naservírovaný, šťávou přetékající talíř...:-p

Bibi - a další foto nebude:-?

Kombinace maso,víno,..je u nás ve velké oblibě:-p a tak přidávám boďku a už se moc těším na fotečky;-)

Scarlet, myslím, že tvůj recept dlouho bez fotky nebude;-):yes:

Děkuji...foto časem dodám až budu toto jídlo zase vařit počítám cca 14 dní.;-)

Scarlet, tyto plátky nemohou nikoho urazit, vypadá to moc dobře a u nás jsou taková jídla oblíbená. Škoda, že nemáš u receptu fotku, ale bodíka ti dávám a to prvního:yes:

Tématické fráze:
hovězí plátky, dušené hovězí, recepty hovězí maso platky, hovězí dušené, hovězí plátky recept, hovězí plátky recepty, hovezi platek, dusene hovezi maso recept, hovezi platky s ryzi, dušené hovězí s rýží, dušené hovězí maso recepty, dušené hovězí maso, recepty hovězí maso dusene, recept hovězí plátky, hovezi platek recept, dušené hovězí recept, recepty hovězí plátky, dušený hovězí plátek, hovezi maso dusene, recept na hovězí plátky

Suroviny:
kýta hovězí, šunka, slanina, cibule, česnek, protlak rajčatový, víno bílé, vývar hovězí, olej, majoránka, pepř mletý, sůl, mouka, voda

Přidat fotografie receptu