Nutriční hodnoty (Brambory s kapustou a klobásou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 982 kJ / 1 908 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 55,26 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,98 g |
| Tuky | 68,14 g |
| – nasycené | 30,75 g |
| – nenasycené | 31,26 g |
| –– mononenasycené | 23,08 g |
| –– polynenasycené | 8,18 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 41,20 g |
| Cholesterol | 701 mg |
| Sodík | 2,87 g |
| Sůl | 6,27 g |
| Sacharidy | 217,99 g |
| – cukry | 37,45 g |
| ––– laktóza | 12,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 40 g 40 g uzené slaniny | Špek | 40 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 200 g 200 g uzené klobásy | Klobása | 200 g |
| 500 g 500 g kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 500 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kmín | Kmín | |
| 2,5 dl 2,5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| černý pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový |