Nutriční hodnoty (Vaječná tlačenka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 11 884 kJ / 2 840 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,06 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 87,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,98 g |
| Tuky | 255,73 g |
| – nasycené | 61,02 g |
| – nenasycené | 167,22 g |
| –– mononenasycené | 60,45 g |
| –– polynenasycené | 106,77 g |
| ––– omega 3 | 2,17 g |
| Vláknina | 13,45 g |
| Cholesterol | 1,94 g |
| Sodík | 5,85 g |
| Sůl | 14,26 g |
| Sacharidy | 35,10 g |
| – cukry | 8,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 5-7 5-7 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 250 g 250 g kvalitní uzeniny (šunka, šunkový salám) | Párek vepřový | 250 g |
| 2 2 kyselé okurky | Okurka polní zavařená | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 sklenička 1 sklenička Moravanky i s nálevem | Zelenina směs sterilovaná | 200 g |
| 200 g 200 g majonézy | Majonéza | 200 g |
| 1 1 želatina na vaječnou tlačenku | Želatina vepřová | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |