Krevetové risoto

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: cca 1 hodina s přípravou 4+ Ryby 0 názorů

Suroviny

250 g malých mražených krevet (z Alberta)
5 vajec
slunečnicový olej
hrst mražené kukuřice
hrst mraženého hrášku
hrst mražené baby mrkve
1 lžička práškového česneku
1 lžička práškové cibule
1/2 lžičky chilli
1/2 lžičky černého pepře
špetka soli
sezamová semínka
Rýže:
100 g rýže
1 bobkový list
1/2 bíle cibule
1 lžička kari
4 hřebíčky
sůl
1 lžička másla
Omáčka:
4 lžíce sójové omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky
1/2 lžíce sezamového oleje
2 stroužky česneku - prolisovaného
1 lžíce zázvoru
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži a necháme vychladnout. Mezitím smícháme všechno koření, polovinu zašleháme s vejci, druhou promícháme s rozmraženými krevetami. Ty rozmrazíme jednoduše asi deseti minutami ve studené vodě.

  2. V horké osolené vodě uvaříme zeleninu. Na oleji krevety rychle opečeme do růžova a vyndáme z pánve. Do zbylého oleje přidáme vejce a připravíme je stejně jako "míchaná". Přidáme zeleninu a rýži, dobře promícháme. nakonec zalijeme omáčkou a pár minut za stálého míchání necháme chutě sloučit. Podávala jsem hned a ještě jsem mírně posypala sezamovými semínky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Krevetové risoto

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: risotto s krevetami risoto s krevetkami