Nutriční hodnoty (Buřtguláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 7 361 kJ / 1 759 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 92,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,40 g |
| Tuky | 47,79 g |
| – nasycené | 26,56 g |
| – nenasycené | 20,06 g |
| –– mononenasycené | 6,68 g |
| –– polynenasycené | 13,38 g |
| ––– omega 3 | 0,18 g |
| Vláknina | 30,78 g |
| Cholesterol | 462 mg |
| Sodík | 5,75 g |
| Sůl | 13,20 g |
| Sacharidy | 203,53 g |
| – cukry | 19,03 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 3 3 klobásky | Klobása | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| olej | Olej řepkový | |
| 2 2 zarovnané lžíce sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1-1,5 lžíce 1-1,5 lžíce hladké mouky (dle potřeby) | Mouka pšeničná hladká | 12.5 g |
| zakysaná smetana (nemusí být) | Smetana kravská zakysaná 12% |