Nutriční hodnoty (Dort ořechový s čokokrémem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 758 kJ / 4 722 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 125,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 65,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 59,50 g |
| Tuky | 251,27 g |
| – nasycené | 47,13 g |
| – nenasycené | 165,47 g |
| –– mononenasycené | 59,92 g |
| –– polynenasycené | 105,55 g |
| ––– omega 3 | 17,92 g |
| Vláknina | 37,50 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 776 mg |
| Sůl | 1,66 g |
| Sacharidy | 471,30 g |
| – cukry | 346,10 g |
| ––– laktóza | 19,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 6 6 vajec | Vejce slepičí | 420 g |
| 15 dkg 15 dkg cukru | Cukr bílý | 150 g |
| vanilka | Vanilkové lusky | |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 75 g |
| 10 dkg 10 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 15 dkg 15 dkg mletých vlašských ořechů | Vlašské ořechy | 150 g |
| 1/2 1/2 másla | Máslo kravské | 0.5 g |
| 10 dkg 10 dkg cukru | Cukr bílý | 100 g |
| vanilka | Vanilkové lusky | |
| 10 dkg 10 dkg čokoláda hořká nebo na vaření | Čokoláda hořká 40% | 100 g |
| 1 1 čokoládový pudink | Puding v prášku | |
| z 4 dcl 4 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 400 ml |
| 2 lžiček 2 lžiček cukru | Cukr bílý | 10 g |
| 5 dkg 5 dkg pražených strouhaných ořechů | Vlašské ořechy | 50 g |