Králík v marinádě

Jenny Kuchař:

Jiné maso 10 názorů

Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů
513

Suroviny

1 králík
2 PL hořčice
2 bobkové listy
2 PL mleté papriky
6 stroužků česneku
2 větší cibule na drobno nakrájet
5 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
1 a 1/2 dcl oleje
3 dcl vody
5 PL kečupu
1/2 lžičky soli
1 PL worcestrové omáčky
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience dáme do pekáče a smícháme.

  2. Dáme králíka a marinujeme 24hod., zakryjeme alobalem, na druhý den i s alobalem pečeme na 230 -250°C tak zhruba 3/4hod., pak alobal sundáme a dopékáme na 180°C další půl hodinku. Kdo má rád více šťávy, podlévá vodou - ke konci, až je maso odkryté.

Poznámka

Podávám s bramborama nebo s černým pečivem, i hranolky jsme zkoušeli.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králík v marinádě

  • Jenny Jenny(autor receptu)

    Veronika: Veroniko,ale v popisu nemám smetanu...nemyslela jsi třeba omáčku? Tu dělala Jana Remková,má to nafoceno...díky

    Odpovědět

  • Veronika Veronika(neregistrovaná)

    Zítra zkousim a Těším se na to :) Jen dotaz jak to mám potom zahustit tou smetanou ? Děkuji za odpověď :)

    Odpovědět

  • Jenny Jenny(neregistrovaný)

    Jan Nemec:děkuji,ne,v tom receptu byly dvě deci,tak jsem si malinko poupravila,na deci a půl,ale i tak je to nejlepší králík,kterého dělávám...přeji dobrou chuť...;-):-)

    Odpovědět

  • Jan Nemec Jan Nemec

    Úplně vynikající. Mńamka. Dnes vařeno s karlovarským knedlíkem. jen malinký dotaz, není v receptu toho oleje až moc ?;-):-*:-p

    Odpovědět

  • Mesic Mesic

    Tak k tomuto receptu lze říct jen jediné: DOKONALÝ
    My jsme omáčku také zjemnili sladkou smetanou a podávali s knedlíkem.
    Musíte mít rádi:
    1. česnek
    2. úžasně ochuceného šťavnatého a rozpadajícího se králíka.
    Kdo říká, že je králík suchý, nezkusil tento recept
    Bod letí, to je jasné!! :yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny(autor receptu)

    Jani,ne,nevadí,jsem ráda,že někdo ochutná;-),hezké fotečky,se smetanou jsem nezkoušela...;-):-K děkuju...:-)

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Jani, pokud nevadí, přidávám fotečky;-):-p, ale výpek jsem zahustila smetanou.

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Jani, přesně tak:-*:-*:-*

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, to rozhodně, dělám ho taky pod názvem "béřovický" a je to zatím, aspoň pro mne nejlepší úprava králíka:-p;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Na toto se dá říct jediné - mňam :-p:yes::yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo