Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík v marinádě

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenny

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 951 kJ /
466 kcal
Bílkoviny10,38 g
Tuky11,15 g
Vláknina19,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,81 g
Sůl7,40 g
Sacharidy76,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny ingredience dáme do pekáče a smícháme. Krok 2: Dáme králíka a marinujeme 24hod., zakryjeme alobalem, na druhý den i s alobalem pečeme na 230 -250°C tak zhruba 3/4hod., pak alobal sundáme a dopékáme na 180°C další půl hodinku. Kdo má rád více šťávy, podlévá vodou - ke konci, až je maso odkryté.

Zveřejněno 29. 3. 2010

Poznámka autora Jenny

Podávám s bramborama nebo s černým pečivem, i hranolky jsme zkoušeli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík v marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pj96

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík v marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pj96

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Recept jsem použila na dva králíky. Tomu jsem uzpůsobila množství ingrediencí. Marinády bylo opravdu hodně, vlastně mi králíci v tom úplně plavali. Pekla jsem dle návodu. Nestačilo to - asi kvůli dvojnásobnému množství. Nakonec jsem pekla o 1,5 hodiny déle. Moc nám nakonec chutnalo. Děkuji. :-)

Zítra zkousim a Těším se na to :) Jen dotaz jak to mám potom zahustit tou smetanou ? Děkuji za odpověď :)

Veronika: Veroniko,ale v popisu nemám smetanu...nemyslela jsi třeba omáčku? Tu dělala Jana Remková,má to nafoceno...díky

Jan Nemec:děkuji,ne,v tom receptu byly dvě deci,tak jsem si malinko poupravila,na deci a půl,ale i tak je to nejlepší králík,kterého dělávám...přeji dobrou chuť...;-):-)

Úplně vynikající. Mńamka. Dnes vařeno s karlovarským knedlíkem. jen malinký dotaz, není v receptu toho oleje až moc ?;-):-*:-p

Tak k tomuto receptu lze říct jen jediné: DOKONALÝ
My jsme omáčku také zjemnili sladkou smetanou a podávali s knedlíkem.
Musíte mít rádi:
1. česnek
2. úžasně ochuceného šťavnatého a rozpadajícího se králíka.
Kdo říká, že je králík suchý, nezkusil tento recept
Bod letí, to je jasné!! :yes:

Jani,ne,nevadí,jsem ráda,že někdo ochutná;-),hezké fotečky,se smetanou jsem nezkoušela...;-):-K děkuju...:-)

Jani, pokud nevadí, přidávám fotečky;-):-p, ale výpek jsem zahustila smetanou.

Jani, přesně tak:-*:-*:-*

No, to rozhodně, dělám ho taky pod názvem "béřovický" a je to zatím, aspoň pro mne nejlepší úprava králíka:-p;-)

Na toto se dá říct jediné - mňam :-p:yes::yes:

Tématické fráze:
peceny kralik v marinade, králík, kralík na hořčici babici, králík pečený v hořčičné marinádě, recept králík, králík recepty, králík na medu, králík pečený v marinádě, králík podle babici, marinadanakralika, marynada na kralika, marináda na zajaca, králík v pikantní marinádě, top recepty králík, béřovický králík, králík vmarinádě, nejlepší králík, králík recept, králík v hořčičné marinádě, pečený králík marináda

Suroviny:
králík, hořčice, bobkový list, paprika sušená sladká, česnek, cibule, pepř, koření nové koření, olej, voda, kečup sladký, sůl, omáčka worcesterová

Přidat fotografie receptu