

Vajíčkový salát
Suroviny
- 4 natvrdo vařená vejce
- 100 g den předem vařených brambor
- 80 g sterilovaných okurek
- 30 g cibule
- 130 g majonézy
- sůl
- mletý bílý pepř
- lžička hořčice
- pár kapek worchesteru
- dle potřeby citronovou šťávu nebo ocet
- špetku cukru
Postup přípravy receptu
Vejce a brambory protlačíme kolečkem na malé hranolky, přidáme nakrájené okurky, jemně nakrájenou cibuli, majonézu, hořčici, sůl, pepř, worchester a zamícháme. Dle potřeby dochutíme a dáme do chladničky odležet. Podáváme s bílým pečivem. Poměry ingrediencí si zvolíme každý dle svých zvyklostí a hlavně chuti :-))
Poznámka od kuchařky
Další mé recepty najdete tady:http://www.merylas.estranky.cz/
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vajíčkový salát
-
Přidávám trošku kopru
-
Simona Skolakova: Díky, jsem ráda, že recept nezklamal.
-
Včera jsem dělala tento vajíčkový salát,dala jsem též lák z okurek,nechala jsem ho odležet přes noc v ledničce a dnes jsme ochutnali,je výborný
-
Musí být moc dobrý,
dělám ho podobně i ten worcester dávám do salátu, dá tomu tu správnou chuť.
-
Dý.Ví.:
Salmonelóza nie je zo žĺtkov, ale z bielkov. -
Domácí majonéza ze syrových žloutků mě trochu děsí salmonelou.Mám vlastní 4 slepice,ale bez veterinární kontroly jejich vajec.Takže já z vařených domácích vajec,ale s průmyslovou majonézou!
-
Marie Musilová:
Marie, cibuli před přidáním do salátu propařte na tuku, opravdu jen lehce nechat vyprchat silice.
Pak salát vydrží několik dní. -
Petromilka: to jsem taky nepochopil me je to odporny
-
Petromilka: Protož potom s ním na Silvestra namažeme chlebíčky
-
Krtonožka: Lidi a proč dáváte do bramborového salátu salám, když k němu jíte řízky???
-
Karolína:
Karolino diky za vase nadherne stranky!!! -
No, ty brambory bych asi taky vynechal...tedy vynechávám ale hojně používám zelené bylinky - petrželka, libeček (místo worch. ) A u nás se dělá minimálně z 15 vajec
-
Marie Musilová: Skúste ho robiť z doma urobenej majonézy.
-
Přesně takhle dělám bramborový salát, jen přidám ještě salám a poměr surovin je trošku jiný - více brambor, méně vajec.
-
Marie Musilová:Napadá mě jen jedna jediná věc.Nic neolizovat při přípravě(lžička,nůž apod.)A nabírat vždy jen čistou lžící.