Vajíčkový salát

Merylas Kuchař:

Saláty 45 názorů

535
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Suroviny

4 natvrdo vařená vejce
100 g den předem vařených brambor
80 g sterilovaných okurek
30 g cibule
130 g majonézy
sůl
mletý bílý pepř
lžička hořčice
pár kapek worchesteru
dle potřeby citronovou šťávu nebo ocet
špetku cukru
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vejce a brambory protlačíme kolečkem na malé hranolky, přidáme nakrájené okurky, jemně nakrájenou cibuli, majonézu, hořčici, sůl, pepř, worchester a zamícháme. Dle potřeby dochutíme a dáme do chladničky odležet. Podáváme s bílým pečivem. Poměry ingrediencí si zvolíme každý dle svých zvyklostí a hlavně chuti :-))

Poznámka

Další mé recepty najdete tady:http://www.merylas.estranky.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 165 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vajíčkový salát

  • Olivie Olivie(neregistrovaný)

    Marie Musilová:
    Marie, cibuli před přidáním do salátu propařte na tuku, opravdu jen lehce nechat vyprchat silice.
    Pak salát vydrží několik dní.

    Odpovědět

  • JOSEF JOSEF(neregistrovaný)

    Petromilka: to jsem taky nepochopil me je to odporny

    Odpovědět

  • Petka Petka(neregistrovaná)

    Petromilka: Protož potom s ním na Silvestra namažeme chlebíčky :-)

    Odpovědět

  • Petromilka Petromilka

    Krtonožka: Lidi a proč dáváte do bramborového salátu salám, když k němu jíte řízky??? :-O

    Odpovědět

  • Miroslava Miroslava(neregistrovaná)

    Karolína:
    Karolino diky za vase nadherne stranky!!!:-K<3

    Odpovědět

  • Petka Petka(neregistrovaná)

    No, ty brambory bych asi taky vynechal...tedy vynechávám ale hojně používám zelené bylinky - petrželka, libeček (místo worch. ) A u nás se dělá minimálně z 15 vajec :-):-p

    Odpovědět

  • chrustik chrustik(neregistrovaný)

    Marie Musilová: Skúste ho robiť z doma urobenej majonézy.

    Odpovědět

  • Krtonožka Krtonožka(neregistrovaná)

    Přesně takhle dělám bramborový salát, jen přidám ještě salám a poměr surovin je trošku jiný - více brambor, méně vajec.

    Odpovědět

  • Macík Macík(neregistrovaný)

    Marie Musilová:Napadá mě jen jedna jediná věc.Nic neolizovat při přípravě(lžička,nůž apod.)A nabírat vždy jen čistou lžící.:-p

    Odpovědět

  • Dalibor Vágo Dalibor Vágo(neregistrovaný)

    Marie Musilová:Stačí spařit cibuli.

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Miquel: Díky:-K

    Odpovědět

  • Miquel Miquel

    Výborný salát :yes::-p dělal jsem přesně podle receptu, jen jsem tepelně upravil cibuli

    Odpovědět

  • Marie Musilová Marie Musilová(neregistrovaný)

    Tento salát dělám mnoho let.Je velmi dobrý.Vždy se povedl.Nevím co dělám špatně,mám pořád stejný recept a teť už asi 4x mi druvý den kvasi.Jestli má někdo radu tak si ji ráda přečtu.Děkuji.:-(:-

    Odpovědět

  • Karolína Karolína(neregistrovaná)

    Obdobný salát dělávám. Je to skoro podle někdejší československé normy. Brambory se vaří den předem, aby nezkašovitěly, takže to má smysl. Majonézu doporučuji vlastní domácí. Pár receptů jsem sepsala i na svůj web, budu ráda za okomentování: http://makova-panenka.cz/recepty/vajickovy-salat-o... :yes:

    Odpovědět

  • žanet žanet(neregistrovaný)

    Jsme moc líní dělat se s bramborami den předem, a tak děláme také verzi bez brambor a je moc dobrý :-) teda můj muž ho pravidelně dělá :-))

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo