Nutriční hodnoty (Žampionová omáčka s celerem a mandlemi a s těstovinami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 234 kJ / 2 446 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 83,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 76,28 g |
| Tuky | 75,16 g |
| – nasycené | 28,81 g |
| – nenasycené | 42,38 g |
| –– mononenasycené | 26,53 g |
| –– polynenasycené | 15,85 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 44,68 g |
| Cholesterol | 116 mg |
| Sodík | 273 mg |
| Sůl | 0,52 g |
| Sacharidy | 336,69 g |
| – cukry | 24,04 g |
| ––– laktóza | 9,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 kg 0,5 kg čerstvých žampionů | Žampion čerstvý | 500 g |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| 60-80 g 60-80 g mandlí | Mandle neloupané | 70 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 400 g 400 g těstovin | Těstoviny pšeničné | 400 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1/2 1/2 nastrouhaného muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
| maličká špetka špetka skořice | Skořice ceylonská | |
| 250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |