Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Dvoubarevné griliášové kostky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 649 kJ /
5 652 kcal
Bílkoviny106,27 g
– z toho živočišné bílkoviny60,27 g
– z toho rostlinné bílkoviny46,00 g
Tuky271,99 g
– nasycené126,58 g
– nenasycené130,72 g
–– mononenasycené103,72 g
–– polynenasycené27,00 g
––– omega 37,41 g
Vláknina13,80 g
Cholesterol 1,21 g
Sodík 920 mg
Sůl2,18 g
Sacharidy687,97 g
– cukry352,71 g
––– laktóza38,51 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
460 ml 460 ml polohrubé mouky (necelé 2 hrnky) Mouka pšeničná polohrubá 460 g
180 ml 180 ml cukru krupice nebo krystal Cukr bílý 180 g
200 ml 200 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 200 ml
6 lžic 6 lžic oleje Olej řepkový 66 ml
4 4 žloutky Vaječný žloutek 92 g
4 4 bílky Vaječný bílek 132 g
2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva Kypřící prášek 8 g
400 g 400 g tučné kysané smetany (já měla 18%) Smetana kravská zakysaná 12% 400 ml
250 g 250 g Mascarpone Mascarpone 250 g
asi 5 lžic 5 lžic moučkového cukru podle chuti Cukr bílý 125 g
1 1 creme ole puding vanilka Puding v prášku
5 lžic 5 lžic hotového mandlového griliáše (krokantu), viz poznámka Slad kukuřičný
asi 5 lžic 5 lžic mléka podle potřeby Mléko kravské polotučné 1,5% 75 ml
asi 15 15 středních očištěných jahod Jahody čerstvé
2 2 ztužovače šlehačky Ztužovač šlehačky
1/2 1/2 creme ole puding vanilka Puding v prášku
( 3 lžíce 3 lžíce hotového Mascarpone krému) Mascarpone 45 g
cukr (podle chuti a kyselosti jahod) Cukr bílý
5 lžic 5 lžic hotového mandlového griliáše (krokantu) na závěrečné posypání moučníků Slad kukuřičný

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.