Nutriční hodnoty (Dvoubarevné griliášové kostky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 649 kJ / 5 652 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,27 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 60,27 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 46,00 g |
Tuky | 271,99 g |
– nasycené | 126,58 g |
– nenasycené | 130,72 g |
–– mononenasycené | 103,72 g |
–– polynenasycené | 27,00 g |
––– omega 3 | 7,41 g |
Vláknina | 13,80 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 920 mg |
Sůl | 2,18 g |
Sacharidy | 687,97 g |
– cukry | 352,71 g |
––– laktóza | 38,51 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
460 ml 460 ml polohrubé mouky (necelé 2 hrnky) | Mouka pšeničná polohrubá | 460 g |
180 ml 180 ml cukru krupice nebo krystal | Cukr bílý | 180 g |
200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
6 lžic 6 lžic oleje | Olej řepkový | 66 ml |
4 4 žloutky | Vaječný žloutek | 92 g |
4 4 bílky | Vaječný bílek | 132 g |
2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |
400 g 400 g tučné kysané smetany (já měla 18%) | Smetana kravská zakysaná 12% | 400 ml |
250 g 250 g Mascarpone | Mascarpone | 250 g |
asi 5 lžic 5 lžic moučkového cukru podle chuti | Cukr bílý | 125 g |
1 1 creme ole puding vanilka | Puding v prášku | |
5 lžic 5 lžic hotového mandlového griliáše (krokantu), viz poznámka | Slad kukuřičný | |
asi 5 lžic 5 lžic mléka podle potřeby | Mléko kravské polotučné 1,5% | 75 ml |
asi 15 15 středních očištěných jahod | Jahody čerstvé | |
2 2 ztužovače šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
1/2 1/2 creme ole puding vanilka | Puding v prášku | |
( 3 lžíce 3 lžíce hotového Mascarpone krému) | Mascarpone | 45 g |
cukr (podle chuti a kyselosti jahod) | Cukr bílý | |
5 lžic 5 lžic hotového mandlového griliáše (krokantu) na závěrečné posypání moučníků | Slad kukuřičný |